Kycklingspett med zucchini och cocktailtomater

kycklingspett med zucchini och cocktailtomaterMumsiga kycklingspett med zucchini och cocktailtomater som är lätt att göra. Grillad kycklingspett är både enkelt och prisvärt. Går att grilla eller steka i ugnen. Gyllengula, festliga kycklingspett har len smak med spets av citrus och saffran. Jag är besatt att marinera kyckling med saffran. Den ger så himla bra smak men även arom och färg.

kycklingspet_grillad

Kycklingspett kan varieras med olika grönsaker. Du kan använda även champinjoner, lök eller vitlök, allt som faller dig i smaken eller du har just hemma. Kyckling passar bra med de flesta grönsaker och svamp.

Kycklingspett recept

Ingredienser:

till 4-6 personer

800 g kycklingfilé

1 stor zucchini, cirka 400 g

250 g cocktailtomater

1 röd paprika

½ dl olivolja

1 vitlöksklyfta

1 krm mald saffran

2 msk citronsaft

1 msk oregano

1½ tsk svartpeppar, grovmalen

1¾ tsk salt

kycklingspet_recept

Blanda olivolja med salt, svartpeppar, citronsaft, oregano, saffran och pressad vitlök. Dela zucchini i lagom stora tärningar samt paprika. Del kycklingfiléerna i bitar. Blanda kycklingen och zucchini med marinaden och låt dra i en timme. Under tiden blötlägg träspetsar. Spetsa kycklingbitarna på träspetten tillsammans med zucchini, paprika och tomater och lägg dem på ett grillgaller över en plåt i ugnen cirka 15 min. Vänd spetten efter halva tiden. Jag grillade kycklingspetsar på elektrisk grill. Servera kycklingen med ris eller bulgur samt fräsch sallad och jogurt.

 

SparaSparaSparaSpara

Leave A Comment