lätt att baka Archives | matblogg - matmedmera.eu

Zucchinikaka med fikon och valnötter

Här kommer super saftig, troligen inte sista zucchinikaka med fikon och valnötter. Jag avgudar zucchinikaka. Zucchini passar att baka med blåbär, smaksätta med kanel eller baka med choklad eller varför inte testa baka mjukkaka zucchini och torkade fikon. Super gott! Läs mer  Read More

Chokladkaka med blåbär och zucchini

Älskar blåbär, älskar zucchini och älskar choklad! Inteförvånansvärd att idag bakade jag en chokladkaka med blåbär och zucchini. Men först gjorde jag en runda i skogen och plockade blåbär. Lyxigt, va? Blåbär finns redan och jag brukar promenera i skogen nära oss och plocka dessa godingar nästan varje dag. Läs mer  Read More

Min magisk kaka

Magisk kaka eller på engelska magic cake är chokladkaka som jag planerade baka sedan många månader tillbaka. Igår hade vi urtrevliga gäster här hemma på landet. Tänkte att det är läge att överraska med ett nytt bakverk. Läs mer  Read More

Cheesecake med halva och pistage

Hej igen! Här kommer ett nytt recept till min favorit bakverk, cheesecake. Jag har lekt med tanke att baka cheesecake med halva och pistage och till sist bakade jag denna underbara cheesecake. Jag älskar halva som är en härlig sötsak från mellanöstern. Läs mer  Read More

Tårta med hallon, mandelmaräng och mascarponekräm

Igår fyllde min älskling år och det firade vi med en tårta med hallon, mandelmaräng och mascarponekräm. Mandel och marängbottnar  bakade jag var för sig eller snarast torkade i ugnen. Till mascarponekräm använde jag även yoghurt och vispgrädde och hela frysta hallon. Läs mer  Read More

Snickers cheesecake

Jag älskar snickers och cheesecake eller sernik som man säger på polska är min absolut favorit kaka. Idag bakade jag en super kombo snickers cheesecake.  Helt underbar cheesecake som påminner om cheesecake dulce de leche. Läs mer  Read More

Chokladkakor med center

Mina barn älskar choklad! Gissa om de var glada när de upptäckte dessa smarriga chokladkakor med center. Älskar små kakor med fyllning. Här fyllde jag mina första chokladkakor med center bitar, en i varje kaka. Läs mer  Read More

Älskar fröbröd!

Jag vet inte om man kan kalla detta fröbröd för bröd, men jag gör det och jag älskar det! Fröbrödet är fullspäckat med olika frö. Brödet är helt veganskt och även glutenfritt då använde jag quinoaflingor. Jag är inte glutenkänslig men havregryn tog slut här hemma så använde jag quinoaflingor istället. Läs mer  Read More

Super goda brownies med chokladbitar

Här hemma är det många som älskar choklad och brownies är det bästa mina barn vet. Jag bakade dessa brownies med chokladbitar i och fick mycket beröm. Brownie är väldigt matig chokladkaka och denna brownie är inget undantag. Läs mer  Read More