lätt att laga Archives | matblogg - matmedmera.eu

Nutellapannkakor

Hej, hej! Gillar ni pannkakor? Säkert! Vad sägs om nutellapannkakor? Enkelt recept och pannkakor är fyllda med nutella. Nej, nej! Pannkakor är gräddade tillsammans med nutellaklick Läs mer  Read More

Blomkålsris, feta och kikärtssallad

Jag fortsätter i vegetarisk tema. Älskar laga och äta fräscha sallader blandade med olika grönsaker, feta och kikärtor. Blomkål är supergod, kalorisnål och passar till det mesta. Använder blomkål flitigt i mina recept. Läs mer  Read More

Tonfisksallad med avokado och bönor

Sugen på sallad ? Gjorde idag till lunch en mättande sallad med tonfisk och olika sorters bönor samt avokado. Otroligt nog men bönor passar väldigt bra med tonfisk, något som jag har testat tidigare i en annan tonfisksallad. Läs mer  Read More

Tacogratäng med korn

Denna maträtt inspireras av mexikanskt kök och jag döpte den till tacogratäng med korn. Istället för ris använde jag hela korn som jag älskar så mycket att laga med. Gratängen är nyttig, vegetarisk och kan förberedas dagen innan. Läs mer  Read More

Gnocchi med bacon och ärtpesto

Vi polacker älskar gnocchi. Vi lagar liknande maträtt som heter på polska kopytka. Dessa kan vara stora eller små, precis som äkta italienska gnocchi. Gnocchi lagar jag med jämna mellarum för att alltid har jag potatisrester som jag vill inte slänga. Att göra gnocchi är det bästa recept! Läs mer  Read More

Kornssallad med zucchini och halloumi

  Idag blev det snabbt och lätt att laga. Gjorde en god kornssallad med zucchini och halloumi. Korn är så gott och jag använder den mycket i min matlagning. Hela korn passar i sallader för att den är mättande samt har ganska neutral smak. Det gör att man har fria val vad gäller dressing eller vilka grönsaker man ska komponera den med. Läs mer  Read More

Himmelskt goda fyllda pannkakor

Fyllda pannkakor  eller crepes, med kyckling, mozzarella och spenat går inte att misslyckas med! Himmelskt god maträtt som jag brukar göra väldigt ofta. Här på matmedmera känner ni bland annat till fyllda pannkakor med fårost och spenat eller pannkakor fyllda med lax. Läs mer  Read More