Lax tikka masala

Idag lagade jag lax tikka masala. Jag använde min mortel igen med sann glädje. Att göra egna kryddblandningar är så kul!

Även lax är god att marinera i tikka masala!

Här gjorde jag lite föränklad version än den som jag mortlade till curry tikka masala, men ändå fisken blev så väl marinerad. Den passade utmärkt med den goda salladen med matkorn som jag skrev nyligen om.

 

Recept till lax tikka

5 portioner

 • 600 g laxfilé
 • salt
 • 1 msk ingefära, färsk riven
 • 1 röd chili
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 knippe koriander
 • 1 krm cayennepeppar
 • 2 tsk spiskummin  frön att rosta
 • 1 tsk koriander frön att rosta

Utförande:

 • Dela laxfiléerna i 5 bitar.
 • Blanda alla ingredienser till en marinad. Gnid i laxen och låt dra i minst en timme, gärna över natt.
 • Stek laxen eller grilla, tills den är färdig.

 

 

Servera laxen med persiskt ris , bulgur eller matkorn. Nyss köpte vi ett nytt rismärke som har extremt långa frön och ännu längre ner de färdigt kokas.Riset doftar så gott och visst det är så fint med saffran smör på.

 


Leave A Comment