Laxburgare med broccoli och Pasqua chardonnay grillo

laxburgare med broccoliVi gillar grillat! Igår var så vackert väder, nej, grillväder! Medan jag grillade laxburgare med broccoli sörplade på ett gott vin Pasqua chardonnay grillo. Vad passande! Riktigt gott vin till grillat inte minst fisk. Vinet doftar gott och smakar  päron, galiamelon, vita blommor och limeskal. Vinet är dessutom ekologiskt. Känns väldigt lätt och skönt att dricka. Njöt verkligen i solen med ett glas. Laxburgarna blev inte heller så dumma! Jag blandade fiskfärsen med broccoli, dill och gräslök. Aldrig gjort laxburgare med broccoli förut. Det blir några laxbiffar eller glaserad lax…Ja, ja, någon gång måste vara först, eller hur?

laxburgare

Laxburgare med broccoli

Ingredienser:

till 6 burgare

500 g laxfile

1 ägg

1 liten broccoli

2 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

¼ tsk vitpeppar

salt och svartpeppar att smaka av

Paprika och srirachasås

1 röd paprika

4 msk majonnäs

1 tsk sriracha

salt att smaka

Tillbehör

sallad

sesam brioche

friterade sötpotatiskrutonger

laxburgare_recept

Dela broccoli till små buketter och hacka i matberedare. Dra bort skinnet från fisken, tärna och hacka grovt i matberedare. Blanda fiskfärsen med broccoli, dill, gräslök, ägg, kryddor och salt. Forma 6 runda burgare och grilla eller stek.

Till burgarna använde jag färska brioche som ni hittar receptet här. Laxburgare behöver också en god sås. Och jag gjorde en mycket enkelt men smakrik sos på grillat röd paprika, majonnäs och sriracha. Den populära sriracha som är en chilisås ger fylligare smak med bara en liten kick. Såsen är väldigt stark så testa dig fram. Såsen gör du genom att grilla först paprika, rensa den sedan från skal och kärnor. Mixa paprika och blanda med majonnäs och sriracha, klart! Enkelt och gott!

Leave A Comment