Laxfettuccine och ekologiskt chardonnay

laxfettuccineGillar ni lax med pasta? Vi älskar laxfettuccine. Perfekt middagstips för hela familjen. Ingen som klagar inte det minsta. Laxfettuccine är bara så god. Vi vuxna tar gärna ett glas ekologiskt chardonnay. Fastnade för Finca Las Moras. Finns både på flaska och box. Super gott till fisk eller kött. Älskar middagar med lättlagade pastarätter och vin till. Man får unna sig lite av det livets goda. När vi var i Italien drack vi vin varje dag till pasta…

laxfettuccine_2

Laxfettuccine är det enklaste pastarätt som finns. Jag brukar tillaga den med hemgjord pesto. Pesto passar utmärkt till pasta istället för gräddig pastasås. Det gör att pasta med pesto förekommer ofta som vardagsmat hos mig. Laxfettuccine är en av de pastarätter.

Laxfettuccine

Ingredienser:

till 4 personer

300 g färsk fettuccine

200 g kallrökt lax

250 skogschampinjoner

150 g odlade champinjoner

100 g rucola

1 msk smör till stekning

Basilika och pistagepesto

1 bunt färsk basilika

25 stycken skalade pistagenötter

25 g parmesan +2 msk, riven

2 vitlöksklyftor

½ dl olivolja

laxfettuccine_recept

Börja med svampar. Rensa champinjoner och skiva. Smält smöret i en stekpanna och fräs champinjoner på högt värme. Smaksätt med salt och peppar. Under tiden placera hackad basilika, pistage, skålad vitlök och olivolja. Mixa med stavmixer. Blanda i 25 gram riven parmesan. Koka fettuccine i lätt saltat vatten. Med färsk pasta brukar det ta 4-5 minuter. Sila av pasta och stoppa tillbaka i grytan. Tillsätt pesto och extra parmesan samt tärnad lax och stekta champinjoner. Blanda väl. Till sist rör i rucola och servera laxfettuccine på varma tallrikar. Jag brukar använda de som precis blev torra i diskmaskinen. Annars man kan varma de i micro. Smaklig måltid!

 

 

SparaSpara

Leave A Comment