Laxsallad med ägg och sparris

laxsalladLaxsallad med ägg och gröna sparris…Vem gillar inte sallad? Sallad är bäst när man är hungrig och vill äta snabbt. Då räcker det varva grönsaker med någon proteinkälla, lite frö, enkelt dressing och sallad är klar att äta. Laxsallad är inte svårare än så! Älskar varmrökt lax. Tycker att den passar så bra i salladen med ägg och gröna sparris. Sparris är god och mild i smaken. Krispig och grön fortfarande kan man hitta i välsorterade affärer.

Laxsallad smakar lika bra till lunchlådan på jobbet som till middagen eller picknick. Salladen är fräsch och mättande och med den lena currydressingen är alldeles, alldeles ljuvlig!

laxsallad_1

Laxsallad

Ingredienser:

till 4 personer

300 g grön sparris

400 g varmrökt lax

4 ägg, hårt kokta

100 g sallad, olika sorter

2 ½ dl hemlagad majonnäs, här recept

1 msk currypulver

3 msk kallt vatten

2 msk gräslök, hackad

laxsallad_recept

Koka ägg hårt eller mitt emellan. Skölj med kallt vatten och skala. Dela till halvor. Dela laxen i bitar. Om du köper en hel varmrökt lax var noga att rensa bort alla ben. Koka vatten med lite salt. Lägg i de hårdaste sparrisbitarna. Koka i 3 minuter och lägg de mjuka dela. Koka i en minut. Sila av och skölj med kallt vatten. Sparris bibehåller då sin vackra fräscha färgen. Skölj sallad och blanda med sparris på tallrikar. Toppa med lax och ägghalvor. Vispa majonnäs med vatten och currypulver. Smaksätt med lite salt. Servera laxsallad med currydressing. Strö på lite hackad gräslök.

 

SparaSpara

Leave A Comment