Makowiec polsk vallmostrudel

makowiec polsk vallmostrudelI sista stund bestämde jag mig för att baka vallmostrudel populärt kallas för makowiec på polska. Här är en variant gjord på vetedeg och inte minst god! Fyllningen är i princip samma som jag använde till denna makowiecSom jag skrev tidigare man kan göra större sats av vallmofyllningen och sedan trolla med den på alla möjliga sätt.  Det går bra att frysa vallmofylning och även denna vallmostrudel. 

polsk makowiec strudel
Makowiec polsk vallmostrudel

Ingredienser:

till en vallmostrudel

Vetedeg

250 g mjöl

15 g färsk jäst

3 msk socker

½ tsk vaniljpulver

1 dl apelsinjuice och rivet skal av 1 apelsin

1 äggula

30 g mjukt smör

nypa salt

Vallmofrö fyllning

500 g av vallmofyllning från detta recept

2 äggvitor

Sockerglasyr

1 ½ dl florsocker

1 msk apelsinjuice

vallmofrön att strö på


polsk vallmokaka makowiecLös jästen i juicen. Lägg i socker, vanilipulver, äggula samt mjöl och en nypa salt. Knåda till en deg. Tillsätt sedan mjukt smör och knåda tills degen är elastisk. Täck med folie och låt jäsa i 40 minuter.

Under tiden förberedd vallmofyllningen. Behandla vallmo enligt receptet ovan. har du redan färdigt vallmofyllning tillsätt endast hårt vispade äggvitor. Kavla vetedeg till en 1 cm tjock rektangel och bredd vallmofyllnigen på. Rulla degen till en strudel och sedan rlla i oljat bakpapper. Låt jäsa i 20 minuter. Baka makowiec i 175ºC varmluftsugn i cirka 40 minuter. ta ut från ugnen och låt svalna något innan du penslar med sockerglasyret som du gör genom att blanda apelcinjuice med florsocker. Låt svalna helt och hållet innan du skär kaka i bitar.

recept polsk makowiec1

Leave A Comment