Mandelpudding med gurkmeja

mandelgröt receptIdag vill jag bjuda er på en riktigt god frukost, mandelpudding med gurkmeja. Jag brukar hålla mig till så lite kolhydrater som möjligt. Det blir inte riktigt dagligt LCHF diet för att jag kan inte ta farväl av rotfrukter eller frukter. Dock kan jag skippa de sötaste frukter såsom banan, melon eller vindruvor samt juicer och andra söta frestelser trots att på bloggen hittar ni väl mycket gott inte minst kolhydratrikt  också. Det gäller att hitta balanser så även icke strängt lchf funkar också…

Men till frukosten! Min mandelpudding kryddade jag med gurkmeja. Gurkmeja är en hälsobomb och även den kan ni hitta som ekologisk variant. Fick min från Rekoboxen.  Nyttig gurkmeja brukar jag ha i mina maträtter men även i olika bakverk eller hälsodryck. Tycker att istället för kosttillskott är bättre satsa på olika kryddor som faktiskt innehåller mycket vitaminer, mineraler och andra nyttigheter. Gurkmeja är en av dem.

Mandelpudding med gurkmeja

Ingredienser:

1 portion

3 msk mandelmjöl

2 dl vispgrädde, mandelmjölk, sojamjölk, kokosmjölk eller annat

1 ägg

en nypa salt

1 tsk gurkmeja

Att strö på

hampafrö, skalade

smörstekta äpple

kakaonibs

hallon

gurkmeja-mandelgröt

Vispa lätt alla ingredienser till pudding i en liten kastrull. Sätt på värme och koka upp under ständig omrörning. Servera med goda frö till och lite hallon eller annan bär. Smör och kanelstekta äpplebitar är mycket goda till.

SparaSpara

Leave A Comment