Marängtårta med jordnötskräm och kanderade jordnötter

marängtårta receptHej, hej! Vilken morgon! Vi har här några minus och soligt väder. I köket står klar marängtårta. Marängtårta är en supersnabb efterrätt som kan varieras på många sätt. Vad sägs om marängtårta med jordnötskräm och kanderade jordnötter… Jag älskar marängtårta, alla sorters Pavlova och maräng baserade tårtor! Den är perfekt som efterrätt till nyårsfirandet.

marängtårta med jordnötssmör

Marängårta

Ingredienser:

Maräng

6 äggvitor

en nypa salt

½ dl / 45 g råsocker

2 dl / 180 g socker

1 msk maizena

1 msk citronsaft

Jordnötskräm

4 msk jordnötssmör

3 dl vispgrädde

2 msk florsocker

150 g saltade jordnötter

1 dl / 90 g råsocker

marängtårta med jordnötsskräm

Sätt ugnen på 120ºC. Vispa äggvitor med salt till hårt skum. Börja tillsätta socker en matsked i taget. Vispa tills marängen är blank och hårt. Tillsätt citronsaft och mixa i 15 sekunder. Strö på maizena och vispa i 15 sekunder. Lägg bakpapper på bakplåten och rita två cirklar om 22 cm i diametern. Grädda i uppvärmda ugnen i 90 minuter. Stäng av ugnen och lämna marängen i den för att sluttorka, öppna inte luckan förrän marängen är kall. Under tiden smält socker och häll i jordnötter. Lägg på en plåt och låt torka. Hacka lite när nötterna är kalla.

Vispa grädde och blanda med jordnötssmör och florsocker. Bredd två tredjedelar kräm på en maräng och täck med den andra. Bredd resten av krämen och strö på kanderade jordnötter. Dela marängtårta i 8-10 bitar och servera.

 

 

 

 

 

Leave A Comment