Maten som gör dig het

frukostbullar med basilika och tomaterDet finns inte bättre till frukost än färskt nybakat bröd. Efter närmare inspektion av mina gröna växter på balkongen har jag konstaterat att basilika har vuxit enormt och behövdes skördas med det samma. Inga problem. Basilikapesto är slut så behövdes göra en ny sats,  men framförallt tänkte jag använde dessa härligt doftade blad till frukostbullar som jag dessutom spetsade med soltorkade tomater. Mums!

Men, men visste du att mycket av mat som vi äter till vardag fungerar som afrodisiakum? Mörk choklad, ostron, ägg, jordgubbar eller saffran kan alltså framkalla kärlek eller lust. Både kvinnor och män påverkas dock olika och beroende på vilket sort mat de äter. Basilika är afrodisiakum som ökar sexlust hos kvinnor medan mandel eller granatäpple hos män. Basilika använder jag ofta i min matlagning. Även matlagning i sig är  mycket sexigt upplevelse, speciellt om man lagar mat till sin älskade, tycker jag i alla fall. Om det inte räcker med romantisk middag kan du alltid hitta inspiration hos sinful.se som är är Skandinaviens största försäljare av sexleksaker.

afrodisiakum

Snabba frukostbullar med basilika och soltorkade tomater

Ingredienser:

11- 12 dl vetespecjal

1 msk honung

2 tsk salt

40 g färsk jäst

2 ½ dl vatten

2 ½ dl mjölk

en näve med färska basilikablad

2 dl soltorkade tomater, inlagda i olja + 4 msk olja

snabba frukostbullarVärm upp honung, mjölk och vatten och lös i jästen. Blanda i mjölet och knåda till en deg i matberedare eller manuellt i cirka 5 minuter. Tillsätt hackad basilika, strimlade tomater, olja och salt och arbeta degen i ytterligare 10 minuter till. Låt degen jäsa i 40 minuter och fördela den sedan i 16 bitar. Täck en rektangulär bakpanna med bakpapper och lägg bullarna bredvid varandra med små mellanrum. Låt jäsa i 20 minuter till och baka frukostbullarna i 10 minuter på 250ºC varmluftsugn (utan varmluft öka med 10 minuter beroende på ugn).

Leave A Comment