Blogg Archives | matblogg - matmedmera.eu

Bullarna är klara

Jag har mycket att göra idag. Inte konstigt när man är ledig från jobbet då alla hemsysslor planeras till helgen. Det händer mycket här i köket också. Det kokas blåbärssylt och bakas bullarna. Genom fönstret skiner solen kraftigt  och snart ska vi åka på cykelrunda här i stan. Bara sista bullarna ska ut från ugnen. Läs mer  Read More

Frukostsmörgåsar med inbakade ägg

Ägg passar perfekt till frukost. Bra med näring i form av proteiner, mineraler och faktiskt vitaminer också. Läs mer  Read More

Barbari det långa persiska brödet

Ni har säkert påträffat i butiken på något persiskt bröd förut och sannerligen på det tunnbrödet som jag bakade nyligen. Läs mer  Read More

Yoghurtkyckling och coleslaw

Hur brukar ni marinera kyckling? Min pakistanska väninna lärde mig marinera i princip allt kött och fisk i kryddig yoghurt eller filmjölk; jag brukar ta det som jag har hemma. Läs mer  Read More

Älskade knöl

Hos oss hemma finns en tydlig fördelning vem som gillar vad, vad gäller ris eller potatis. Bulgur vill jag inte nämna här för att det bara jag som gillar det. Läs mer  Read More

Matmedmera vill förändra och göra nytta

Hej mina underbara läsare. Visst matmedmera är en matblogg, en matblogg som vill också göra nytta och hjälpa till. Den här informationen har jag hittat hos en annan bloggare som heter Amy. Så läs den och ta ställning. Jag har gjord det. Läs mer  Read More

TUR – mässan i Göteborg

Igår jag och min väninna besökte turist mässan här i Göteborg. Det kändes ganska tomt i år, men det var också roligt att det var inget trängsel till de fina utställningarna. Väl på platsen rusade vi mot det polska bidraget. Alltid roligt att prata med landsmännen. Just i år är det speciellt , Polen tillsammans med Ukrain ska arrangera  EM i fotball och vara värd för flera tusen turister och fotball supportrar. Här är försmak... Läs mer

Liten Prinsessa

Oj, vilken natt!! Det blev en liten prinsessa som Victoria och Daniel fick i natt. Äntligen väntan är över och nya spännande utmaningar träder snart fram. Grattis!!!! Vi hade mycket mysig kväll igår och pratade om Viktorias sista teve framträdande att hon såg så fin, glad och förälskad ut. Vi tyckte att det är jättespännande att Viktoria och Daniel ska få sitt första barn. Våra tankar var mycket kring våra första gång på... Läs mer

Mamma, du är bamba mamma!

Jag  stog ganska längre vid spisen igår. Läs mer  Read More

Att hitta den ultimata bantningsmetoden

Nytt år  och nya löften. Hur många gånger har du lovat dig att gå ner i vikt? Tillräkligt många, jag vet. Att gå ner i vikt är mycket svårt att fullfölja. Man känner sig hungrig hela tiden. I början av en kostomläggningen svält känslor som uppstår då är svåra att hantera. Man ägnar mycket tid att ”tänka ”på mat. Läs mer  Read More