Middagstips på italienska

middagstipsMiddagstips på italienska innebär mycket örter och vin. Idag tipsar jag om en italiensk maträtt, cacciatore som är en gryta baserad på kyckling, svamp och vin. Maträtt som sköter sig själv i en gryta. Medan grytan puttrar i ugnen finns det gott om tid till annat. I Italien brukar man servera grytan med färskt bröd. Andra tillbehör som pasta eller ris passar också bra. Ett glass vin vid sidan om är ett måste!

Att koka gryta med kyckling är ett sant nöje. Låt grytan puttra längre och långsamt. Köttet blir fantastiskt gott och mört och såsen smakrik och mustig.

Cacciatore är det bästa middagstips om du vill bjuda på en smakrik gryta med kyckling. Grytan innehåller enkla råvaror och de kan man beställa med matkasse.se. Utan större ansträngning får du matkasse hem och även goda middagstips med. Det blir mer tid över till annat eller hur! Behöver du flera middagstips välj en matkasse som passar just dig och din familj. På köpet för du snabba och enkla recept både till vardag och fest.

Middagstips – cacciatore

Ingredienser:

800 g kycklinglårfilé

300 g vild svamp, använde trattkantareller

2 schalottenlökar

1 purjolök

1 solo vitlök

130 g bacon

1 sötpotatis

2 burkar hela tomater

10 svarta oliver med kärnor, stora

1 kvist rosmarin

2 lagerblad

3 dl rött vin, torrt

salt och svartpeppar att smaka av

2 msk olja

middags tips på italienska

Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen i varm olja. Lägg i grytan. Strimla purjolök, skiva lök och vitlök, tärna sötpotatis och fräs i samma stekpanna som kyckling. Lägg i grytan. Häll över tomater, röttvin samt tillsätt lagerblad. tärna och bryn bacon. Tillsätt i grytan. Stek trattkantareller på högt värme och sedan även de tillsätt i grytan tillsammans med en kvist färsk rosmarin. Smaksätt grytan med salt och peppar, lägg på locket och stoppa i ugnen. Ställ ugnen på 150ºC och puttra grytan i cirka 40 minuter. Servera med bröd.

 

Leave A Comment