9 enkla recept till Midsommar

Midsommarfirande

Hej, hej! Midsommar och här hemma förbereder vi för helgen för fullt. Här har jag samlat mina bästa och enkla recept till Midsommar firandet, allt från kött, goda röror, kryddade potatis, små vegetariska rätter och smaskiga efterrätter. Midsommar  för mig är blåklint, jordgubbar och färskpotatis. Dessa finns alltid på mitt midsommarbord! Midsommar är bland dem roligaste högtider! Vi firar den gärna med familjen och vänner.

Det serveras god mat och dricka. Här nedan kan du hämta lite inspiration, 9 enkla recept till Midsommar som förgyller midsommarfirandet ännu mer!

Grillade pimientos de pardon

Jag är helt förtjust i i grillade pimientos de pardon. Dessa små, gröna paprikor är lätt att tillaga och passar till det mesta. Jag brukar fylla de med getost eller fetaröra och ha en stund i ugnen. Fantastiskt tillbehör!

grillade paprikor pimiento

Färskpotatis med sparris till Midsommar

Älskar färskpotatis! Egentligen kan jag äta färsk potatis bara med brynt smör och dill utan någon stop. Här gjorde ljummen potatissallad med  sparris, ärtor och rädisor. Nykokt potatis blandade jag med hemgjord pesto. Ni kan smaka av salladen med vilken som helst pesto. Det är alltid gott med färskpotatis!

färskpotatis med sparris midsommarmeny

Grillad zucchinisallad

Till midsommarbuffé brukar jag förbereda enkla sallader till vilka använder jag ofta grillad zucchini. Grillad zucchinisallad är gjord på grönt zucchini remsor skurna i tunna remsor och lätt grillade. Dessa smakar utmärkt med fårost eller getost samt blandade och rostade nötter.

grillad zucchinisallad

Marockanska lammburgare

Tycker om att grilla på Midsommar. Mina barn älskar burgare och dessa brukar alltid stå på midsommarmeny. Det blir lite festligare med marockanska lammburgare. Jag bakar alltid eget hamburgerbröd som jag har i frysen. Det gäller att förbereda allt i god tid så att förberedelse till midsommarfirandet blir inte alltför tidskrävande!

marockanska lammburgare

Klassisk hummus

Hummus är en röra  på kikärtor som är en stammis på min midsommarmeny. Alltid gott och lätt att tillreda. Dessutom hummus kan mixas i förväg några dagar och förvaras i kylen. Den blir ännu godare! Älskar klassisk hummus med kikärtor, koriander, spiskummin och tahini. Så gott!

hummus recept

Grillade kycklingrullader

Det ser ut att vi kommer att njuta av fint sommarväder på många hål! Vi kommer grilla kycklingrullader. Älskar olika rätter av kött blandade med goda röra och sallader. Egentligen brukar göra mycket mer vegetariska tillbehör än kötträtter. Men det är alltid gott med en köttbit direkt från grillen som dessa kycklingrullader lindade i bacon. Detta recept skapade jag för Lohmanders och blev en succé!

grillad kyckling_1

Mojito

Mojito är en passande drink till Misommar. Min mynta växer otroligt bra och jag verkligen njuter av denna färska bladen blandade med lime. Självklart man kan göra alkoholfri variant av detta recept och till och med blanda några jordgubbar i!

Jordgubbspaj

Sommarens godaste jordgubbspaj med rabarber och mandel! Det knäckiga smultäcket är ljuvligt gott! Den här pajen har jag fått mycket beröm för av mina kära och vänner så tveka då inte och baka den idag!

jordgubb och rabarberpaj

Jordgubbsbakelse

Vill ni ännu festligare midsommarefterrätt så baka jordgubbsbakelse! Det är min klart sommarfavorit som jag brukar baka med jordgubbar eller hallon  och skära i lagom stora fyrkantiga bakelse. En riktigt imponerande bakelse! Att göra den spröda marängen är enkla än man tror. Den syrliga jordgubbsgelé är perfekt kontrast åt den söta marängen.

recept_jordgubbskaka

Hoppas du hittar något recept du vill prova och hör av dig om du tyckte om det! Tagga gärna @kitched_52 om du gillar dela på instagram.

Önskar er en riktigt somrigt Midsommar!

 

Leave A Comment