Mini keto pizza – glutenfri och sockerfri

keto mini pizza matmedmera recept

Hej, hej! Hösten är här! I helgen jag och min man plockade svampar. Så idag ville jag inget annat än bjuda er på mini keto pizza med trattkantareller. Ja, ja jag kan väl säga det högt att jag äter inte så mycket kolhydrater. De senaste fem år håller jag mig till lchf diet. Jag har perioder att jag äter strikt lchf medan resten av tiden blir det liberal lchf.

Liberal lchf betyder också att jag kan unna mig ett glas vin då och då. Torrt vin innehåller få kolhydrater och nyss njöt jag ab Chill Out Chardonnay Australia. Intressant att druvorna till vinet natteskördas då vinet blir friskare och fruktigare i karaktären. Vinet är gott och smakar citrus, honung samt viss smörighet. Med andra ord vinet är prisvärt och värt att bjuda vänner på vid olika tillfälle som middag eller fest.

pizza_recept_matmedmera_lchfdiet

Det visar sig också att vinet smakar gott till mini keto pizza. Älskar gott vin till svampar. Det blir alltid en lyckad kombination. Mini keto pizza innehåller ytterst få  kolhydrater, mycket fett och lagom protein. Degen består av ost, ägg och mandelmjöl och även fiberhusk. Fyllningen blev trattkantareller och salsiccia.  Att baka pizza är det roligt grej, då kan man välja alldeles egen fyllning i princip det man gillar mest. Men även val av ost kan göra skillnad.

keto_pizza_recept_matblogg_lchfdiet

Jag älskar mini keto pizza med mozzarella. Helst använder jag färdigt riven mozzarella men du, ta ost vilken du gillar mest! Har du plockad mycket svamp nyligen, passa på och använda dessa i fyllningen.

Mini keto pizza

10 styck

Ingredienser:

400 g mozzarella, riven + 100 g att strö på

100 g philadelphiaost

4 ägg

100 g mandelmjöl

1½ msk fiberhusk

1 tsk salt

250 g trattkantareller

1 msk smör

150 g salsiccia picante

2 msk tomatpuré

1 msk vatten

1 tsk oregano + 1 msk att strö på

1 tsk svartpeppar, grovmalen

keto pizza recept

Värm upp ugnen till 200ºC. Börja med pizzadegen. Vispa philadelphiaost med ägg och salt. Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk och mixa en stund. Blanda ost i smeten och låt den stå i 5 minuter. Fiberhusk sväller och degen blir lättare att arbeta.

Rensa och stek trattkantareller i smöret. Salta och peppra. Skär salsiccia i tärningar och fräs i samma stekpanna. Blanda tomatpuré med vatten, oregano, salt och peppar. Kavla pizzadegen mellan två bitar plastfolie och pensla med smaksätt tomatpuré. Fördela stekta svampar och korv. Strö på mozzarella och rulla allt med hjälp av plastfolie. Skär i 3 cm tjocka bitar och lägg på bakplåt beklädd med bakpapper. Baka pizzor cirka 15 – 20 minuter beroende hur krispig vill du ha pizza. Efter utbakningen pizzorna är mjuka. Ner pizzorna svalnar då stelnar de och blir lätthanterliga.

 

 

 

 

Leave A Comment