Mini pajer med yoghurtmousse no bake

mini pajerHej igen! Vilken morgon! Jag är så pigg trots mitt handikapp. Tur att jag har många rund om mig som kan hjälpa till. Jag väljer ganska enkla recept så att mina medhjälpare motiveras till fortsatt samarbete. Igår gjorde vi mini pajer med yoghurtmousse och bärgelé. Mina älsklingar fick belöning som de blev mycket nöjda med. De hjälpte att göra mini pajer och tyckte att det var mycket lärorikt. Att göra yoghurtmousse och fylla pajskalet var en riktig utmaning. Men de fick hjälp av mig så gott jag kunde.

Yoghurtmousse är min favorit efterrätt. Det visar sig att mousse passar perfekt som fyllning till no bake pajer. Visst det är mycket bekvämt att göra mini pajer utan att baka. Det är snabbt och enkelt. Dessutom slipper man extra värme i köket i sådan solig dag som idag. Mini pajer kan man göra ännu mindre. Då är det bäst att vara utrustat i många små metallringar.

minipajer_yoghurtmousse

Mini pajer med yoghurtmousse

Ingredienser:

2 runda formar om 18 cm

Pajskal

200 g digestive

100 g choklad

2 msk smör

Yoghurtmousse

800 g grekisk yoghurt, 10%

9 gelatinblad

200 ml mjölk

90 g socker

1 tsk vaniljpasta

2 msk citronsaft

Bärgelé

400 g olika bär

2 gelatinblad

4 msk socker

3 msk pistage, hackade

minipajer_no_bake

Först blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter. Börja sedan med pajskalet. Smula digestive. Smält choklad och smör i ett vattenbad och blanda sedan med  smulade kakor. Klä formarna med bakpapper på botten och fördela smuldegen. Tryck smulorna till lika tjocka pajskal. Ställ de i kylen medan du börjar med yoghurtmousse. Koka upp mjölken med socker och vanilj. Krama ut vätska ur 9 gelatinblad och lös i den varma mjölken. Låt svalna något. Vispa yoghurt med citronsaft och sedan mjölkblandningen i. Ta ut pajskalen ur kylen och fyll med yoghurtmousse. Täck med folie och ställ tillbaka i kylen.

Koka bärgelé genom att placera bären i en kastrull tillsammans med socker. Koka sylten i 5 minuter och sedan lös i de kvarvarande gelatinbladen. Låt svalna helt. När gelé börjar stelna fördela på toppen av yoghurtmousse.  Dekorera pajer med hackade pistage och ställ tillbaka i kylen, minst 2 timmar eller övernatt.

 

Leave A Comment