Mitt 2014

Ja då var det en afton igen. Trettondagsafton. Inga stora planer, bara vila och slappna av. Hur långt egentligen kan man fira? Ja,  det är så skönt att vara ledig! Funderar mycket över mina planer för kommande år och känner mig ganska ivrig när jag tänker på mina påbörjade projekt inom webben och hur de kommer att funka och se när allt blir klart att publicera…

2014 var mycket händelserikt år även för min bloggande. Jag fick många seriösa erbjudande om samarbete med olika företag både här på matmedmera samt min polska matblogg, så att jag faktiskt funderar på att starta eget. Så de närmaste månaderna ska jag ägna mig åt de uppdrag som jag redan fick och se om jag kan utveckla det ännu mer till en stabil inkomst. Känns väldigt spännande att byta branschen från biomedicin till matkreatör… Jag får väl se hur det kommer att bli men att jobba med receptskapande, ta bilder och blogga skulle jag gärna ha som heltidsjobb.

Tänkte sammanfatta 2014 och tyckte att bäst göra det i bilder. Så här är årskrönika 2014:

fläskfilé

2014 började festligt med fläskfilé och potatisgratäng.

recept vegoburgare

Någonstans i mars fick jag lust att laga vegoburgare. Upptäckte på nytt korn och bovete som jag gärna blandar med quinoa och massvis med grönsaker. Att vara vegetarian för livet är kanske inte min grej, men att ersätta kött några dagar i veckan gör en bara gott!

smörgåstårta recept

Då var det dags för påsk. En smörgåstårta stog på önskelistan. Gissa!…Den var fylld med broccolikräm!

tårta med hallon recept

…och efter påsken min älskling firade år. Gjorde denna underbara tårta med hallon, mandelmaräng och mascarponekräm.

komunia maj 2014

I maj jag och Philip åkte till Poznań i Polen. Min guddotter hade konfirmation och det kunde jag inte missa. Alla var glada och inte minst min syster som fick hjälp med att förbereda maten till konfirmationsfest.

magisk chokladkaka med ganaché

Då var det dags för semester! Den började helt magiskt, bokstavligen. Lärde mig baka magic cake.

sommar björnbär 2014

Vi tillbringade sommar i vårt sommarhus i Polen. Hela sommaren plockade vi bär från skogen och stor favorit björnbär var vi extra glada för. Jag gjorde några burkar  björnbärssyltbakade en mäktig brownie med björnbärgjorde björnbärsglass och även glasstårta med björnbärsglass. Det här var bästa sommar!

stockholm

Under hösten besökte vi Stockholm och vår äldsta  son Alex som numera flyttade till huvudstad för att studera. Resan var mycket trevligt och det var roligt att träffa sonen och se hur han bor.

matmedmera matbloggstraffengbg

Hösten ha bjudit på mycket mer en bara resa till Stockholm. Jag var även på matbloggsträffen i samband med Mitt kök mässan och träffade andra bloggare från göteborgsområde. V i lagade mat med en känd svensk kock, lyssnade på föredrag. Kvällen avslutades med julbord på Gunneboslottet. Så himla trevligt! Mitt i adventfirandet blev jag bjuden till örtskola med Spisa. En örtdoftande kväll med mycket god mat.

Stor tack till alla som besöker min blogg och gör att min passion för matlagning och bloggande brinner med stor och klar låga. Ni gör det möjligt!

Leave A Comment