Mjuk kaka med pumpa, mandel och apelsin

baka god kakaJag har hittat  ett  receptet på en mycket saftig mjuk kaka med ganska ovanlig ingrediens för en kaka, nämligen pumpa. Pumpa kakan får jag kalla den, blev så god. Jag tillförde lite syra i form av riven skal och juice av nypressad apelsin. Malda mandlar fick också användas i den här mjuk kakan.

Kakan är helt vegetarisk då i stället smör hade jag i den matolja. Jag tog rapsolja om jag ska vara exakt. Lite kryddig blev pumpa kaka också. Jag tog kanel.

Utförande:

 • 2 ½ dl  butter pumpa,fint riven
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • riven skal och saft från en apelsin
 • 1 msk kanel
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 3,5 dl vetemjöl
 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 dl matolja
Utförande:
 • Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Häll i olja, riven skal och apelsinjuice. Rör till för hand.
 • Sikta vetemjöl blandat med bakpulver, kanel och malda mandel i äggsmeten.
 • Till sist rör försiktigt den rivna pumpan.
 • Häll kakan i en avlång form, kläd i bakpapper.
 • Baka kaka i 175ºC, cirka 40-50 minuter.
 • Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

baka kaka

Comments
2 Responses to “Mjuk kaka med pumpa, mandel och apelsin”
 1. Emmy skriver:

  På hösten brukar jag baka mycket med pumpa och squash. Brukar dock sällan hitta butternutpumpa i den butik jag handlar i. Ger mycket saftiga och goda kakor. Låter fräscht med smak av apelsin.

  • pralin skriver:

   Jag har använd just butternutpumpa. Förut kunde jag köpa den bara i stora,välsorterade affärer, men nu ser jag den även i mindre butiker och mycket billigare också. Försökte odla en gång butterpumpa. Fick bara en duglig frukt

Leave A Comment