Mjukkaka med pumpa hokkaido

mjukkaka med pumpa pumpakakaHej, hej! Vilket härligt väder vi har i Göteborg. Hela vecka var soligt och varmt. Man tror inte att det är höst men blir väl påmind om det inte minst på butiken. Cyklade imorse till butiken nära Heden och där fick jag syn på hokkaido. Hokkaido är en pumpsort som jag gillar mest att baka med. Den är intensivt i färgen och lagom stor.

mjukkaka recept

Väl hemma började jag baka mjukkaka just med hokkaido. Jag använde rå pumpa och hackade den i min matberedare. Det blev en gryning konsistens på pumpa. Likaså gjorde jag med choklad och pecannötter. Jag hade fina pekannötter i chokladen men man kan ta naturella pecan utan problem. Mjukkaka med pumpa är min favorit kaka och jag bakar den nästan uteslutet med äkta smör. Mjukkaka med pumpa är mycket saftig och lagom sött. Älskar när mjukkaka reser sig fint i ugnen och spricker lite…Härligt skorpa på ytan och mjuk inuti…Det kan inte bli bättre!

Mjukkaka med hokkaido

Hösten är fin när den är solig och löven byter färger. Speciellt de som skiftar i gult och rosa är så slående vackra! Det är ett tydligt tecken på att sommaren är slut och att hösten är på sin frammarsch.

mjukkaka med pumpa recept

Mjukkaka med pumpa

Ingredienser:

bakform med skorsten som rymmer 1,5l

5 dl / 300 g hokkaido, skalad vikt

4 dl / 275 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma, malen

125 g pecannötter

50 g choklad

1 dl yoghurt

125 g smör, smält

3 ägg

2¼ dl / 200 g socker

smör och ströbröd till formen

mjukkaka med pumpa

Sätt ugnen på 175ºC. Förberedd matberedare. Välj hackkniv. Dela chokladen och pekannötter och hacka i matberedare. Häll i en skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma och blanda väl. Skala pumpa och rensa från fröna. Tärna och hacka i matberedare tills den gryning. Knäck äggen i en stor skal. Tillsätt socker, yoghurt och smör. Rör med ballongvisp. Tillsätt pumpa och rör om igen. Häll i torra ingredienser och blanda allt med hjälp av slickepotten. Smöra och bröa bakformen och fördela smeten i. Baka kakan i den uppvärmda ugnen i 50 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna innan du delar kakan i bitar.

 

 

 

SparaSpara

Leave A Comment