Mozzarella gratinerad kyckling och pesto spaghetti

mozzarella gratinerad kycklingfile_1Mozzarella gratinerad kycklingfile med pesto spaghetti är middagstips för alla som aldrig tröttnar på kycklingen. Sannerligen min familj kan äta kyckling i princip varje dag. Det krävs av mig att vara extra uppfinning. Kycklingrecept är enkla att tillaga. Kyckling gifter sig bra med de flesta råvaror. Neutral i smaken kan smaksättas med olika kryddor och örter.

Idag gjorde jag härlig mozzarella gratinerad kycklingfile. Om det inte var nog mixade egen pesto som jag smaksatte spaghetti med. Inte svårt att gissa att maträtten blev italiensk inspirerad. Mozzarella, oregano, pesto, pinjenötter…Mer italienskt kan det inte bli eller hur!

mozzarella gratinerad kycklingfile

Mozzarella gratinerad kycklingfile

Ingredienser:

till 4 personer

700 g kycklingfilé, skinnfri

¾ msk paprikapulver

1 gullök

1 kruka färsk oregano

1 burk krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 solo vitlök

1 msk olivolja

150 mozzarella

25 g parmesan, riven

salt och svartpeppar att smaka av

300 g spaghetti, waga sucha

2 dl pesto, här recept

50 g pinjenötter att strö på

kyckling_recept

Koka marinara eller tomatsås som det heter på svenska. Skala och tärna lök. Fräs i olivolja utan att den får färg. Häll i krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt hackad oregano, pressad vitlök och smaksätt med salt och peppar. Koka såsen i 5 minuter. Dela kycklingfiléerna om de är stora i mindre bitar. Strö på paprikapulver, salt och svartpeppar. Massera köttet och fräs i olivolja på båda sidor. Flytta kycklingen till ugnssäker   form. Häll på tomatsåsen och på varje kycklingbit lägg skivad mozzarella. Strö på parmezan, pinjenötter och gratinera i den uppvärmda till 200ºC ugnen i 20 minuter. Under tiden koka spaghetti al dente och mixa pesto enligt receptet ovan. Blanda spaghetti med pesto och lägg på tallriken med generös portion av gratinerad kycklingfilé. Varsågod och smaka!

 

 

 

 

SparaSpara

Leave A Comment