Nyttig smoothie – hur ska man göra nyttigt smoothie

nyttig smoothie receptHur ska man göra nyttig smoothie? Ja, man kanske börjar fråga sig först vad är nyttigt? Det finns många påstående under vilka kallar man mat nyttig och till och med hälsosam. Jag tycker om att äta mindre saker till fördel för nyttigt fett rik på fettsyror. Egentligen jag ska inte predika hur ska ni äta men vill bara nämna att minska avsevärd på socker i den dagliga dieten har verkligen stora hälsofördelar och påverkar välmående. Istället för att dricka vanlig apelsinjuice man kan göra en härlig smoothie på mandeldryck, mandelsmör och hallon…Och det var allt! Vill man ha lite sötare smoothie trots allt kan man alltid välja utav sockerersättning som xylitol exempelvis.

nyttig smoothie

Personligen älskar smoothie baserade på nötsmör. Just mandel eller jordnötssmör är mina stora favoriter. Älskar även variera mina smoothie med tahini. I den hade jag hampafrö som är rika på proteiner och fettsyror. Jag tror att ni kommer älskar denna smoothie som jag. Pröva redan idag! Receptet finns nedan

Nyttig smoothie

Ingredienser:

1 portion

2½ dl mandeldryck

30 g frusna hallon

30 g mandelsmör

2 msk skalade hampafrö

1 tsk xylitol

smoothie recept

Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Smoothie kan hälla i en flaska med lock och ta till jobbet eller stoppa i träningsväska och dricka den senare. Dessa små flaskor är så praktiska!

Leave A Comment