Nyttiga majs och havregryn plättar med valnötter

frukoster med plättar

Jag gillar frukostera och vill också att mina barn alltid äter frukost innan de går till skolan. Det är en utmaning för mig. Jag hittar på nya sätt att övertala de att äta ordentligt på morgonen. Som ni förstår min övertalning går via magen. Imorse  gjorde jag lite annorlunda, nyttiga plättar med majs och havregryn samt malda valnötter. Dessa plättar  är mycket goda, mättande, fiberrika och lagom söta. Vi åt plättar med lönnsirap, men de är även goda med honung.

annorlunda plättar till frukost

Recept till plättar med mannagryn, havregryn och valnötter

Ingredienser:

 • 1 dl majsgryn
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl valnötter, malda +2 msk att strö på
 • 1 dl torkade tranbär
 • 1 ägg
 • 2 dl filmjölk
 • 1 tsk bakpulver
 • olja att steka
 • lönnsirap eller honung som tillbehör

Utförande:

 • Blanda alla ingredienser till en lagom tjock smet ( inte alltför rinnande). Låt stå i 10 minuter.
 • Stek små plättar. När färdiga och varma strö på malda valnötter. Servera med lönnsirap eller honung.

majs och havregrynplättar

Gillar ni plättar? Visst de är goda. Vissa plättar är riktig husmanskost. Testa mina kryddiga plättar, perfekt till lunch.

Leave A Comment