Om du älskar smaken av ost, vitlök och lök…

Underbart doftande, mjukt och aromatiskt … Om du älskar smaken av ost, vitlök och lök då uppmuntrar jag dig väldigt starkt att prova detta recept. Ni vet att jag gillar smaksätta mitt bröd. Annars skulle bli mycket tråkigt om jag bara bakade samma bröd gång på gång, eller hur? Imorse bakade jag det ljuva brödet som jag fyllde med mycket vitlök, lök och persilja. Jag tog även min bruschetta krydda. Mycket ost smak fick brödet tack vare parmesan och cheddar. Skulle gärna prova med mozarella , men hade igen hemma. Man tar väl det man har, inte sant?

Brödet smakar riktigt gott och jag känner mig verkligen distraherad av den ljuva doften. Ett sådant  kryddigt bröd med lök och ost som passar att baka i långform.Perfekt att riva av en bit och njuta. Varsågod och hugga i!

Recept till kryddigt bröd med lök och ost

Ingredienser:

1limpa bröd

 • 7 -8 dl  vetemjöl
 • 1 paket   torrjäst (12 g)
 • 4 msk smör, smält
 • 3 dl ljummen mjölk
 • 2 ägg
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk socker

Fyllning till bröd

 • 20 g smält smör
 • torkade franska kryddor ( ja använde min bruschetta blandning)
 • 3 msk persilja, grovt hackad
 • 3 vitlöksklyftor , pressade
 • 1 gullök, rostat i stekpanna
 • 1/2 dl  parmesan, riven
 • 1/2 dl cheddar , riven

Utförande:

 • Lös jästen i mjölken. Tillsätt mjöl och så smånignom smör, ägg och salt. Rör till en deg  och låt jäsa i 40 minuter.
 • Kavla degen på en mjölad yta och dela i 3 avsmalna rektangulär. Pensla brödet med det smälta smöret och placera fyllning på alla tre bitar och lägg de på varandra.Tryck lite. Sedan skär de i små bitar och lägg bredvid varandra i en lång bakform. På så sätt för du ett bröd som du kan lätt riva av bit efter bit.
 • Strö rester av fyllningen eller det som ramlat av på brödet och låt jäsa i 30 minuter under  duken.
 • Baka brödet i 200ºC varmluftsugn, cirka 30 minuter.
Leave A Comment