Paj med kyckling och zucchini

paj med kyckling och zucchini

Matpaj är min favorit maträtt som jag brukar göra ganska ofta. Dagens paj med kyckling och zucchini är gjord enligt ordspråk man tar vad man har. Jag bara öppnade kylskåp och kollade på vilka varor jag ska härnäst ta hand om. Brukar ni titta på bäst före datum? Jag brukar faktiskt kolla och lukta på varor  och bryr mig inte så mycket om bäst före datum.

Jag hade tillräckligt med smör för pajdegen och samt kyckling och zucchini till fyllningen. Hittade också svarta oliver. Färska kryddor växer nu fint i mitt fönster. Jag har mycket användning av de. Till kycklingpajen tog jag lite av timjan, rosmarin, oregano och basilika. Rester av cheddar och sista tomat… voila, kycklingpaj är klar!

kycklingpaj med zucchini och soltorkade tomater

Recept till paj med kyckling och zucchini

Ingredienser:

Pajdeg

 • 3 dl vetemjöl
 • 1 dl grahamsmjöl
 • 150 g smör, mjukt
 • 2 msk kallt vatten

Pajfyllning

 • 200 g kyckling, jag hade kokt kyckling
 • 1 zucchini om 300 g
 • 1 liten gullök
 • 6 soltorkade tomater
 • 2 msk svarta oliver, hackade
 • 1 msk örter, valfritt
 • salt och svartpeppar
 • 2 dl ost, riven

Äggstanning

 • 4 ägg
 • 4 dl mjölk
 • en nypa salt

Utförande:

 • Rör ihop alla ingredienser till pajskalet. Kavla och tryck i en pajform om 26 cm i diametern. Plasta och ställ i kylskåpet för 30 minuter.
 • Skala och hacka löken smått. Fräs i lite olja. Tärna zucchini och fräs tillsammans med löken.
 • Hacka soltorkade tomater och tärna kycklingen. Blanda alla ingredienser till en fyllning, smaka av med salt, peppar och kryddor. Jag valde provensalsk kryddblandning.
 • Nagga med gaffeln och förbaka pajskalet i 200ºC varmluftsugn, cirka 10 minuter. Låt svalna.
 • Lägg på fyllningen och strö på riven ost. Vispa lätt mjölk och ägg och häll på fyllningen.
 • Grädda kycklingpajen i 160ºC varmluftsugn, cirka 30 minuter eller tills ägg har stelnat.
Leave A Comment