Paleovåfflor med blåbär

paleovåfflor receptPaleovåfflor med blåbär är våfflor utan spannmål och mejeriprodukter. Istället använde jag mandelsmör och lite kokosmjöl. Kokosmjöl suger i sig väldigt mycket vätska. När jag gjorde dessa våfflor för första gång tog jag för mycket kokosmjöl och fick tillföra extra vätska. Sedan kokosmjöl varierar också beroende hur framställer man det.

Brukar ni använda kokosolja? Jag använder den väldigt ofta nuförtiden för att den är så bra för hälsa. Min väninna brukar smörja sig med kokosolja istället för traditionella ansiktskräm. Jag brukar använda både raw kokosolja, den med kokosdoft men även doftfritt kokosolja som är visserligen inte lika raw men funkar bra om man inte vill ha kokossmak med.

Ja, paleovåfflor är mycket goda och mättande. Receptet nedan räcker för ett sats på sex hjärtformade våfflor. Det går bra att frysa våfflor och tina i ugnen eller brödröst.

 

Paleovåfflor med blåbär

Ingredienser:

till 6 hjärtformade våfflor

cirka 2 dl mandelsmör

2 msk kokosolja

1 banan, mosad med gaffeln

2 stora ägg

1- 1 ½ tsk kokosmjöl

½ tsk bikarbonat

en nypa salt

3 msk kokosmjöl

100 g blåbär, frysta

amerikanska blåbär och lönnsirap till servering

recept våfflor paleo

Blanda våta och torra ingredienser vad för sig och sedan rör allt tillsammans. Vispa inte rör bara med skeden eller slickepotten.  Till sist tillsätt frysta blåbär eller färska och blanda lätt. Fördela smeten på ett varmt våffeljärn. Ta inte för mycket då rinner smeten ut. Grädda våfflor tills de är gyllene. Servera med stora blåbär och lönnsirap.

 

Leave A Comment