Bästa frukost som alla barn uppskattar

 

pancakes med chia matblogg matmedmeraAmerikanska pancakes eller plättar som vi svenskar brukar säga är stor favorit bland barn inte minst mina. I  helgen testade jag pancakes med chia. Barn blir mer och mer medvetna om chiafrö. Mina villa gärna ha chia i pannkakor eller gröt. Det glädjer mig att de tycker mer och mer om mat som främjar hälsa.

frukost pancakes matblogg recept

Dessa pannkakor innehåller inget ägg. Istället ägg använde jag chiafrö. En matsked chia plus 2 matsked vatten fungerar har som ett ägg. Använde även grahamsmjöl istället vanligt vetemjöl. Bra recept på amerikanska pancakes och värt att testa.

Pancakes med chia

10 stycken

Ingredienser:

2 dl / 150 g grahamsmjöl

1 tsk bikarbonat

½ tsk salt

2 ¾ dl mjölk

2 msk chia

smör till stekning

Till servering

2 msk honung

1 dl yoghurt

rårörda blåbär

pancakes med chia matblogg matmedmera

Blanda torra ingredienser i en bunke, dvs. grahamsmjöl, bikarbonat, salt och chiafrö. Häll i mjölk och vissa smeten lät. Låt stå i 10 minuter. Smält smöret i en stekpanna och stek små pancakes. Jag fick 10 stycken. Servera plättar med yoghurt, blåbär och honung.

 

 

Leave A Comment