Pane fresco, härlig middag, trevligt sällskap och ett hav av vin

Pane Fresco menu Prosciutto rulladerI fredags var jag bjuden på presslunch som egentligen var en  4-rätters middag. Jag tog med mig min bästis Ibi som nämligen är i hotellbranschen och äger flertal bed & breakfast, bland annat Blå Huset. Jag hade hade inga större förväntningar. Jag visste bara att det kommer att vara roligt som det brukar vara festliga tillställningar med god mat och dryck. Och det var! Jag kände inte till Pane Fresco förut så när jag fick inbjudan tackade ja med det samma och jag ångrade inte mitt beslut ett dugg! Alltså det var så roligt! Jag fick en ordentlig dos av syditaliensk mat hos Pane Fresco som ligger i Nordstan på Postgatan 28.

Vår 4-rätters menyn inleddes med rullader på italiensk luftorkad skinka från Parma fyllda med hummerröra. Lite grönt och väldigt gott balsamico fanns på tallriken med. Till det hade vi Rocca di Montemassi Syrosa, ljust rosa fruktig vin. Den höjde verkligen förrätten!  Om menyn berättade båda kockar med italiensk temperament!

Paolo Roberto som är en av ägarna till Pane fresco restauranger var en trevlig och rolig värd som myglade med alla gäster. Vi pratade bland annat om virgin olivolja, balsamico och om man kan odla vindruvor ekologiskt. Jag fick väldigt bra intryg av honom. Familjen Roberto för nuvarande äger 3 restauranger, i Stockholm, Nörrköping och Göteborg. Köket bjuder på traditionella napolitanska rätter som frasiga pizzor, klassisk bruschetta, pastarätter och gott vin.

panefresco

Förutom Paolo fick vi träffa Francesco Zonin som tillhör Zoninfamiljen, Italiens största familjeägda vinproducent. Första gång live fick jag höra passionerade berättelser om de olika vin som vi fick smaka av. Så proffsigt!

rocca di montemassi sangiovese

Till andra förrätten fick vi smaka gigantipasta fylld med ricotta och sparris med en scampiragu. Jag älskar pasta! Vad mer kan jag säga! Det var så gott! Till det fick vi dricka Rocca di Montemassi Calasole.

oxfile_panefresco

Vid det läge var jag ganska mätt men jag kunde inte tacka till huvudrätten som var inte minst oxfilé brässerad i marsalavin och tryffel, serverades med gåslever och tryffeldoftande potatispuré. Maträtten smakade utsökt! Oxfilé fick vi skölja med Rocca di Montemassi Sangiovese. Det var intensivt rött med violetta nyanser vin. Väldigt fin smak och doft som påminde om mörk frukt och ekfat. Och vi var de första som fick se en helt ny design på boxvinet!

pane fresco italiensk efterrätt

Middagen avslutades med efterrätten som heter cannolo scatta alla Siciliana och vi fick två stycken en hel cannoli och en krossad…he, he…Krossad riccotafyllt krokantrör med kanderad apelsin och pistagenötter. Jag var mätt, mycket mätt men eftersom jag älskar söt kunde inre avstå! Till efterrätten hade vi trevligt söt vin Castello d`albola vinsanto som påminner faktiskt om ungersk tokaj.

Jag fick verkligen en känsla att vara i Italien den varma Neapel…Kanske planerar året sommarresa till Italien igen…Utan tvekan Pane Fresco bjuder på härligt italienskt kök! Vill du uppleva italiensk matfest bjud familjen på söndag till Pane Fresco på buffé. Du äter mycket som du bara orkar! Glöm inte boka bord här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment