Pannbiff med torkad plommon och fårost dressing

 

pannbiff med torkad plommonPannbiff behöver inte vara tråkig. Häromdan gjorde jag pannbiffar på finmald kalvfärs. De blev riktigt bra för att jag smaksatte de med torkade plommon. Jag piffade pannbiffarna med ytterligare fler ingredienser såsom rödlök och hackat persiljeblad. Men jag behövde lite dressing också. Hade inte så mycket yoghurt hemma så jag fick improvisera lite… som vanligt. Jag tog den yoghurt som var kvar och smulade i den grekisk fårost. Det blev kanon gott.  Jag var i sjunde himlen. Jag njöt av  mina goda kalvfärs pannbiffar även dagen därpå. Det var  två pannbiffar som blev kvar och jag gömde de i kylen så att ingen hittade dem före mig.

Ingredienser:

6 personer:

 • 1kg kalvfärs
 • 50 g torkad katrinplommon
 • 2 msk persiljeblad, fint hackat
 • 1 rödlök, fin hackad
 • 6 msk grädde
 • 1 ägg
 • salt och peppar
 • ströbröd till panering

till dressing:

 • 2 dl yoghurt
 • 50 g fårost
 • 2 msk färsk basilika, hackad
 • 1 klyfta vitlök
 • salt och peppar

Utförande:

 1. Hacka rödlök, torkad plommon och persiljeblad och blanda i  kalvfärsen.
 2. Tillsätt ägg och kryddor.
 3. Forma lagom stora pannbiffar och täck dem i ströbröd.
 4. Stek i en stekpanna, 5-10 min per sidan.
 5. Häll yoghurt i en skal och smula fårost i den.
 6. Hacka basilika och vitlök och blanda i fårost röra.
 7. Smaksätt med peppar och salt.

Dessa härliga pannbiffar serveras med ris eller bulgur.

Leave A Comment