Vad kan man göra med köttfärssås rester?

pannkaksgratängHej, hej! Vad tiden går! Idag är första juni. Det fantastiska väder fortsätter. Jag njuter av solen och har inget emot om det ska bli så här varmt hela tiden. I köket håller jag det ganska enkelt och snabbt. Sommarrecept är på toppen just nu. Idag vill jag dela med mig receptet till en pannkaksgratäng med köttfärssås. Här hemma vi älskar pannkakor och lika mycket köttfärssås.

Det blir alltid köttfärssås över så jag kom på att fylla med den pannkakor, strö på osten och gratinera i ugnen. Det blev väldigt lyckat recept för köttfärssås rester. Maträtten serveras med sallad och passar såväl till lunch som middag. Jag älskar sådana enkla middagstips! Man behöver inte komplicera så mycket för att få en god maträtt för hela familjen. Även min man som är inte så förtjust i pannkakor tycker om pannkaksgratängen!

pannkaksgratäng recept

Till receptet kan ni använda vilket köttfärsrecept som helst. Denna pannkaksgratäng brukar jag förbereda dagen innan och sedan bara gratinera med osten. Så smidigt!

Pannkaksgratäng

Ingredienser:

8 pannkakor, här recept

sås bolognese cirka 600 g, här recept

150 g cheddar

200 g mozzarella

3 msk persilja

1 msk smör till formen

Till servering

sallad

cocktailtomater

fyllda pannkakor

Gör pannkakssmet och stek 8 pannkakor. Fördela bolognese på varje pannkaka, rulla och skiva varje pannkaka i tre bitar. Smöra formen och ställ pannkaksbitar, 4 bitar i en rad. Strö på riven cheddar, mozzarella i hackad persilja. Gratinera pannkakor i ugnen på 200ºC i 15 minuter om pannkakor är redan nygräddade och bolognese varma. Servera gratinerade pannkakor med sallad och tomat.

Leave A Comment