Pasta carbonara med pumpa och polsk korv

pasta carbonara med pumpaMin middagstips för er att laga mat efter säsongen. Att planera och laga mat efter säsong betyder inte att avstå från något. Olika grönsaker och frukter  har sina säsonger när de är som bäst. Inte minst känns det skönare för plånboken att handla inhemska råvaror. Nu är det höst och pumpatid! Jag älskar laga mat med pumpa!

Idag lagade jag pasta carbonara med pumpa och polsk korv. Ni kan självklart välja annan korv men måste erkänna att jag är väldigt svag för just polsk korv. Förra vecka besökte Polen och har ätit alla möjliga korvar. Väl på affären vid delikatessdisk hade svårt att bestämma mig vilken korv vill jag helst äta och det fanns mycket att välja. Så om ni har lust ni kan besöka någon saluhallen och säkert där hittar ni god polsk korv. För att om jag ska vara ärlig just denna maträtt har extra touch tack vare polsk korv.

Pasta carbonara är så god! Brukar tillreda carbonara någon gång i månaden, dock aldrig testat göra carbonara med pumpa inte minst korv. Ja, den som inte prövar undrar hela tiden eller hur?

Pasta carbonara med pumpa och polsk korv

Ingredienser:

till 4 personer

1 pumpa hokkaido, rostad i ugnen

200 g polsk korv, eller annan kryddig korv

5 ägg

50 g manchego

rivet skal utav 1 citron

svartpeppar grovmalen

salt att smaka av

300 g spaghetti, torr vikt

3 msk hackad persilja

1 msk olivolja

salt att smaka av

olja att steka

pastarätt huvudrätt

Dela pumpa på fyra, ta bort kärnhuset, salta, droppa med olja och rosta i ugnen på 200ºC al dente, cirka 25 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna. Skiva korven i tunna skivor och fräs i lite olja. Tillsätt persilja, smaksätt med svartpeppar. Koka spaghetti al dente i lätt saltat vatten. Sila av vatten och stoppa pastan tillbaka i kastrullen. Tillsätt korv, tärnad pumpa samt lätt vispade ägg. Blanda väl och rör hela tiden tills äggen är klar. Servera carbonara med extra persilja och strö på svartpeppar. Garnera med hyvlad manchego ost.

Leave A Comment