Pasta med kryddig salsicciasås

pasta med salsicciaDet var länge sedan jag gjorde pasta. Nyligen fick ett paket pasta trikolore Saltå från rekoboxen och tänkte testa den idag till kryddig salsicciasås. Älskar salsiccia! Risotto med salsiccia är så god! Den här gången använde jag färsk salsiccia och även färska kvisttomater. Snabblagad och god pastasås som hela familjen blev mycket förtjust i. Salsiccia ger mycket smak och en viss sälta…ack, jag är helt såld på salsiccia.

Pasta med kryddig salsicciasås

Ingredienser:

4-5 portioner

350 g rå salsiccia

3 salladslökar

3 vitlöksklyftor

5 stora kvisttomater

1 msk olivolja

2 stora portabello

2 msk färsk oregano, hackad

500 gram pasta, hos mig tricolore från Saltå

3 msk riven parmesanost

2 msk persilja, strimlad

pastasås recept

Skiva portabello och bryn i upphettad olja i en stekpanna. Snitta korvarna och gröp ut färsen. Tillsätt färsen i stekpanna och bryn tillsammans med skivad vitlök och strimlade salladslökar. Häll varmt vatten över tomaterna och låt de stå i 20 minuter. Skala sedan tomaterna, tärna och blanda ner i korvfärsen. Krydda med peppar och oregano, smaksätt med salt.

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och blanda ner i färsen. Servera pasta varm med riven parmesan och strimlad färsk persilja.

Pasta är en snabb och lätt lagad maträtt som passar utmärkt till vardagsmiddag. Testa gärna pasta med broccolisås och rostat blomkål, en god pastarätt utan kött eller en underbar räklinguine. För er som älskar sås rekommenderar fläskfilé a la`puttanesca eller pastasås med kyckling.

Leave A Comment