Pasta recept med bondbönor, feta och mynta

pasta receptVisst älskar jag skapa nya pasta recept. Pasta recept är enkelt att hitta på. Det behövs ett koncept, ingredienser och namn som i stort sätt beskriver vad pastarätten innehåller.

Precis som det här, pasta recept med bondbönor, feta och mynta. Man vet direkt vad som kommer på tallriken. Ibland det enkla är så gott. Trodde aldrig att bondbönor skulle passa så bra i pastan. Jag visste att gröna ärtor hör ihop med mynta och chansade på att kombinera denna aromatiska örten även med bondbönor. Pastarätter med sås är bland de godaste jag vet. Sås är ett måste och jag gjorde mascarpone sås som jag doppade mina härliga bondbönor i tillsammans med feta och färsk mynta. Hur gott som helst! Kanske är svårt att få färska bondbönor nuförtiden, men det finns frysta. Annars gröna ärtor duger utmärkt till denna pastarätten.

pastamiddag

Pasta recept

Ingredienser:

2 portioner

150 g penne, torr vikt

1 vitlöksklyfta, pressad

250 g mascarpone

svartpeppar, grovmalen

salt att smaka av

200 g bondbönor

färsk mynta, hackad

1 msk pumpakärnor

pasta_bondbonorKoka penne al dente i lätt saltat vatten. Sila av med spara 1 dl av vatten du kokade pasta i. Häll vatten tillbaka i kastrullen, tillsätt mascarpone, pressad vitlök, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp såsen och lägg i bondbönor. Koka i 10 minuter. För frysta bondbönor brukar det ta mindre tid. Passa på och smaka efter om bonorna är mjuka. Till sist  blanda pasta med såsen och strö på smulad feta och hackad mynta.

 

Leave A Comment