Pastagratäng med broccoli, chorizo och pumpa

pastagratäng med chorizo och pumpa

Här kommer en snabb pastagratäng med broccoli, chorizo och pumpa. Otroligt nog men chorizo salami och pumpa passar tillsammans som hand i handske. Som jag troligen skrev tidigare man kan skapa oändliga maträtter med pumpa och andra råvaror. Pumpan vågar man kan krydda extra mycket för att framhäva smaken i den och det gillar jag. Jag älskar kryddor, jag älskar pumpa och jag älskar hemlagad mat.

Pastagratäng är inte svårt att tillreda och med lite fantasi kan man få till en rätt häftigt middag.

Så, min pumpa förråd krymper… Även i det receptet valde jag att rosta pumpa i ugnen. Dock jag mosade pumpa med gaffeln, för att jag inte var ute efter en slet konsistens som pumpakrämsnarast små bitar som så småningom fick gå sönder.

 

pastagratäng,pumpa recept

 

Recept till pastagratäng med broccoli, chorizo och pumpa

Ingredienser:

till 5 portioner

 • 1 kg rostad pumpa
 • 1 broccoli
 • 300 g pasta, penne hos mig
 • 3 schalottenlökar
 • 1 msk olja
 • 1 msk färsk timjan, hackad
 • 200 g chorizo salami
 • 1 mozzarella, 125 g
 • 1 salladsmozzarella burk, små kulor
 • salt att smaka v
 • cayenne och svartpeppar, enligt egen smaken

Utförande:

 • Rosta pumpa i ugnen och mosa sedan med gaffeln.
 • Strimla schalottenlökar fint och fräs i olja. Tillsätt skivad chorizo salami och fräs en minut till. Lägg i mosad pumpa och smaksätt med timjan, svartpeppar och cayennepeppar.
 • Koka pasta al dente, sila av och blanda i fräset.
 • Blanchera broccoli som du delade först i små buketter. Varva pasta, pumpa och broccoli tillsammans med tränad mozzarella. Lägg i en form. Lägg små mozzarellakulor på. Gratinera pastagratäng i 200ºC varmluftsugni 15 minuter.

 

Comments
2 Responses to “Pastagratäng med broccoli, chorizo och pumpa”
 1. Lana skriver:

  Låter jättegott! Kul att använda pumpa i olika maträtter och på olika sätt! :)
  Ha en fin dag!
  Kram kram
  //Lana

Leave A Comment