Pepparkaksskorpor till adventsfika

pepparkaksskorporPepparkaksskorpor såg jag på affären och blev sugen att baka dessa med det samma. Pepparkaksskorpor eller pepparkaksbiscotti med glögg och ost är min favorit adventsfika. De är spröda, goda och håller sig längre. Inte minst, de doftar fantastiskt gott när de götas i ugnen.

Receptet innehåller mycket kryddor. När man bakar pepparksskorpor gäller att inte fega med kryddor. Anis, kanel, nejlikor eller kardemumma får man därför inte glömma. Lite olika sorters peppar är också gott att ha. Jag brukar göra stort sats av pepparkaksmix och använda den vid behov till utbakning just av skorpor eller pepparkakor.

Baka en stor sats pepparkaksskorpor. Dessa håller sig längre i en tätt försluten burk. Idealiskt när man för oväntade gäster. Perfekt att ge bort som små presenter eller julklapp. Det uppskattas mycket!

Pepparkaksskorpor

Ingredienser:

cirka 40 pepparkaksskorpor

3 ägg

3 äggulor

350 g socker

400 g vetemjöl

2 msk pepparkaksmix

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

½ tsk salt

äggvita att pensla med

pepparkaksskorpor adventsfika

Sätt ugnen på 180ºC. Vispa ägg och äggulor med socker. Tillsätt resterande ingredienser. Blanda allt till en deg, ganska kladdig. Forberedd bakplåt och klä den med bakpapper. Forma tre längder, ha lite mellanrum då skorporna sväller lite vid bakning. Pensla med äggvita och baka i 25 minuter tills pepparkaksskorpor är gyllene. Ta ut från ugnen och dela längder till 2 cm tjocka skorpor. Ställ tillbaka i ugnen och baka i 10 minuter till. Sänkt temperaturen till 100ºC och torka skorpor i 30 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna.

 

Leave A Comment