Persiljepesto på persilja och solroskärnor

persiljepesto receptPersiljepesto gjord på persilja och solroskärnor är gott, enkelt och nyttigt. Jag brukar använda pesto till sallad, pasta, kött, grillat eller soppa. Alltid gör en stor sats. Persiljepesto kan förvaras i kylen minst 1 vecka. Pesto är en italiensk sås som vanligtvis görs på basilika. Här använde jag egen odlad ekologisk persilja. Jag tror att många av er har gott om persilja i trädgården. Hos mig växer persilja som det knackar. Det mesta fryser jag men även gör persiljepesto.

Pesto är en sås som i det italienska köket görs på basilika. Det visar sig att persilja är också en god bas till aromatisk pesto. Dessutom man kan kombinera olika örter till en och samma pesto. Det finns flera pestorecept som tomatpesto, korianderpesto eller grönkålpesto. Jag gillar alla, men gärna testar olika alternativen som persiljepesto!

 

Persiljepesto

Ingredienser:

½ l pesto

stor bunt slet persilja

3 vitlöksklyftor

4 msk solroskärnor

1-1½ dl olivolja

30 g manchego

salt och svartpeppar

vatten, eventuellt

persljepesto recept

Hacka grovt persilja och placera i matberedare. Tillsätt olivolja, hackad vitlök, solroskärnor och mixa till en pesto. Smaksätt pesto med riven manchego, salt och svartpeppar. Förvara pesto i kylen upp till 1 vecka. För effektiv förvaring häll olivolja på ytan som håller pesto fräsch  längre tid.

 

Leave A Comment