Italien på tallriken

pestobröd recept italiensk mat

Sonen kom på besök för att fira sin pappas födelsedag. Det var mycket gott och blandat, rena Italien på tallriken. Älskar laga mat utan vidare ansträngning. Enkelt, gott och upper snabbt. Till födelsekalas blev det italienskt tema, prosciutto, blandade oliver, inlagda ostar, god sallad och pestobröd

och efterrätt med blåbär som jag avslöjar inom några dagar. Så håll utkik efter.

vårbuffe recept

Ett glas Portia mitt i för att öka farten…he, he… Älskar röttvin och nyligen fick pröva Portia Roble som är mjukt vin  och passar underbart till italienska delikatesser. Blev riktigt överraskad hur bra passade till mitt italienska tema.

pestobröd recept

Älskar italienska smaker. Så mycket örter, vitlök och den lufttorkade skinka och nybakat bröd…Jag har alltid tid att baka bröd. Det är det roligaste jag vet. Pestobröd är enkelt att baka. Man lyckas varenda gång. Det är perfekt bjudningsbröd. Det ända man behöver är att svänga egen grön pesto, jäsa degen och baka brödet. Runda bullar, brytbröd eller varför inte låta fantasin flöda och baka enkla tvinnade mini pestobröd.

Pestobröd

Ingredienser:

16 pestobröd

Składniki:

50 g färsk jäst

1 msk honung

5 dl vatten, kallt

6 msk olivolja

750 – 800 g vetemjöl

1 msk salt

2 dl grön pesto

Pesto med rukola

1 kruka basilika

25 g rucola

1 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

30 g pinjenötter

2 msk parmesan

vatten, vid behov

italiensk buffemat

Rör jästen med vatten och honung. Häll i olja. Blanda i mjöl, börja knåda degen och efter en kort stund tillsätt salt. Jag alltid tillsätter saltet sist eftersom saltet hämmar jästtillväxt. Därför är bäst knåda lite degen så att jästen blandar sig med mjölet först. När degen är elastisk , täck med plastfilm och låt jäsa i en timme. Under tiden gör mixa pesto grovt. Har du inte pinjenötter hemma kan du ta andra nötter eller även solroskärnor. Kom ihåg att rosta nötter. Pesto smakar ännu bättre! Om pesto känns för tjock tillsätt mer olivolja eller ett skvätt vatten.

När degen har jäst färdigt kavla den till en rektangel. Bred på pesto och rulla. Skär rulle i mitten och tvinna de två bitarna. Av varje bit skär 8 små tvinnade bitar. Lägg på bakplåt beklädd med bakpapper, pensla med olivolja och baka i den uppvärmda till 250ºC varmluftsugn. Baka i 10 minuter och sedan sänkt temperaturen till 180ºC och baka ytterligare 10 minuter. Har du inte varmluftsugn baka enligt ugnen kapacitet.

 

Leave A Comment