Pestomarinerad fläskfilé med bakade grönsaker

Pestomarinerad fläskfiléJapp! Det fina väder fortsätter och det passar väl att grilla. Idag hade vi pestomarinerad fläskfilé med bakade grönsaker. Vi har lyxat till med vin, fick solbränna på köpet, vad mer kan man begära från livet? Jag är så nöjd! Små till synes saker som middag med familjen, vin och sol kan göra underverk…Men tillbaka till pestomarinerad fläskfilé. Jag brukar ganska ofta marinera kött i pesto. Tycker att pesto funkar bra även som marinad. Här hade jag kvar basilikapesto och tvekade inte inte en stund. Nu ska fläsket marineras!

flaskfile_grillat

grillat_sparris

Vilka tillbehör gillar ni till grillat. Brukar rosta potatis och grilla tomat er och sparris. Här gjorde jag även tzatziki. Mums vad gott det blev att skölja ner med Pasqua 11 Minutes Rosé. Tyckte att det passade bra till grillad fläskfilé. Jag drycker sällan rosévin men nu ska jag ändra på det.  Pasqua 11 Minutes Rosé är väldigt mjukt vin. Det är starkt men det känns inte alls i gommen. Vinet har en torr och frisk smak. Så gott bara!

vin_pasqua

Pestomarined fläskfilé blir klart på några minuter. Fläskfilé liksom kycklingfilé grillas snabbt och enkelt men man måste passa tiden så att kötet blir mört och mjukt. Ja, det var trevlig lördag!

Pestomarinerad fläskfilé

Ingredienser:

till 4 personer

700 g fläskfilé

1 dl basilikapesto, här recept 

1 msk olivolja

1½ tsk salt

1 tsk svartpeppar, grovmalen

Grilltillbehör

1 kg potatis

2 msk olivolja

1 tsk torkad timjan

4 tomater

500 g gröna sparris

salt och svartpeppar att smaka av

Tzatziki

4 dl grekisk yoghurt, 10%

200 g gurka

2 vitlöksklyftor

salt att smaka av

grillat pestomarinerad fläskfilé

Putsa och dela fläskfilé i lagom stora bitar. Lägg i pesto, olivolja, salt och svartpeppar. Marinera köttet i en timme. Blötlägg träpinnar under tiden samt förberedd tillbehören. Skala och dela potatis i klyftor. Placera i en ugnssäker form. Häll på olivolja, salt, timjan och blanda väl. Sätt formen i ugnen ställt på 200ºC. Rosta potatis i 40 minuter eller tills de är gyllenen och mjuka.  Riv gurka och blanda med yoghurt, vitlök och salt. Skär bort 2 cm av sparris ändor. Blanchera i 3 minuter. Häll av vatten och skölj med kallt vatten. Doppa i olja . Sätt på grillen. Grilla sparris och tomater som du skär till halvor. Trä köttet på pinnar och grilla därefter i 5-6 minuter. Glöm inte vända ofta. Servera fläskfilé med potatis, tomat, sparris och tzatziki. Glöm inte Pasqua 11 Minutes Rosé.

Leave A Comment