Petit choux med hallonvisp

recept petit chouxSöker ni efter snabb efterrätt?  I år kommer jag att bjuda mina nyårsaftonsgäster till super goda och enkla att göra petit choux bakelse fyllda med hallonvisp. Dessa franska bakverk är mycket populära världen rund och jag brukar baka de ofta speciellt för min man som älskar petit choux.

Petit choux kan fyllas med vad som helst, båda söt och sälta. Här gjorde jag mina petit choux i form av semla och fyllde med hallonvisp. Enkelt och mycket gott.

 

Recept till petit choux med hallonvisp

Ingredienser:

till 12 lagom stora petit choux

Deg

2 dl vatten

2 dl mjöl

75 g smör

3 ägg

en nypa salt

Hallonvisp

3 dl grädde

100 g hallon, hos mig frysta

3 msk socker

2 msk florsocker att pudra med

petit choux med halonvisp

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Sikta och vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
 Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget samt tillsätt en nypa salt.
 Fyll spritspåse försedd med  tyll som har ganska bredd öppning och spritsa ut petit-chouxs på en plåt beklädd med  bakpapper.
 Grädda mitt i ugnen  i 20 minuter. Petit-chouerna ska vara lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler och sedan dela i mitten

Tina hallon och blanda med socker. Passera genom silen. Vispa grädde och blanda med hallon. Fyll spritspåse och spritsa hallonvisp. Pudra med florsocker.

Tips när ni bakar petit choux. För det första öppna aldrig ugnen under tiden du bakar petit choux, dp sjunker de ihop. Se till att spritsa lika stora petit choux så att de gräddas samtidigt.

Leave A Comment