Pizza bianco – så gott!

recept pizza biancoVi gjorde inte som de flesta svenska och åt pizza strax efter nyårsdagen. Idag tyckte jag nog att det är dags att baka pizza, första i år. Och vilken pizza det blev! Fantastiskt god pizza bianco med stekt köttfärs, ugnsbakade cocktailtomater och paprika. Denna pizza har många namn men ett gemensamt nämnare, den är vit. Istället den traditionella tomatsås använder man inte alls någon sås. Pizza bottnar är tunna och bakas först och sedan täcks med fyllning.

Bakade mina pizzabottnar och de svällde som pitabröd, fast jag använde ungefär samma pizzadeg recept. Jag måste erkänna att det var bland de godaste pizzor som jag här ätit. Egentligen smakade bara på den, jag måste ju ge er mitt omdöme också! Jag drog ner på kolhydrater och ni förstår att pizzabotten är rena kolhydratbomben även om så tunn som den var. Här är receptet

 

Pizza bianco

Ingredienser:

till 2 pizzor

Pizzadeg

450 g vetemjöl

50 g grahamsmjöl

4 dl mjölk

15 g färsk jäst

1 msk olivolja

1 ½ tsk salt

Pizzafyllning

350 g blandfärs

3 ząbki czosnku

salt och svartpeppar att smaka av

½ tsk torkad rosmarin

1 liten rödlök

crème fraiche

250 g cocktailtomater

1 röd paprika

1 msk olivolja

oregano till tomater

en näve rucola

pizzadeg recept

Börja med pizzabotten. Lös jästen i uppvärmd mjölk. Tillsätt olivolja, mjöl och salt. Knåda till en elastisk deg, täck med folie och låt jäsa i 40 minuter. Under tiden fräs blandfärs med vitlök och rosmarin i lite olja. Sätt ugnen på grillfunktion och grilla paprika. Skölj sedan under kallt vatten, skala och rensa från kärnhuset. Dela tomater i mitten, blanda med olivolja, salt och oregano och  baka i 10 minuter. riv mozzarella, skiva rödlök.

Dela degen i två bitar och kavla till 2 runda pizzabottnar och baka i 270ºC cirka 5 minuter. Ta ut från ugnen och bredd över crème fraiche, fördela sedan köttfärsen, lök och riven mozzarella. Lägg på tomater, paprika och  sätt pizza i ugnen igen för 5 – 7 minuter.

Comments
2 Responses to “Pizza bianco – så gott!”
  1. Lana skriver:

    Det låter jättegott!
    Och så underbara bilder! Det vattnas i munnen av att se på dem!
    Kram kram
    //Lana

Leave A Comment