Pizza med räkor, chili, curry och true colours

pizza med räkor och curryPizza time! Här hemma älskar vi hemgjord pizza. En av favoriterna är pizza med räkor, chili och curry. Det är mycket lätt att göra pizzadeg.  Själv använder grundrecept till pizzadeg i de flesta pizzor. Det är fyllningen som varierar. När jag bakar pizza blir det alltid 2 eller 3 pizzor med olika fyllningar. Pizza med räkor chili och curry toppar lista.

Pizza är ofta en lördagsmys hod oss. Igår förgyllde vi den extra med True Colours  sparkling i små portions flaskor. Älskar mousserat vin och välkomnar mer än gärna True Colours sparkling i 200 ml flaskor med enkelt skruvkork. Lätt att ta med sig till piknick eller servera hemma. Om ni inte vet True Colours är gemensamt namn för olika vin och en del av intäkterna går till arbete för mänskliga rättigheter i hela världen, via Regnbågens stiftelse. Som ni kanske vet Jonas Gardell och Kajsa Bergkvist sitter i stiftelse. Regnbågens stiftelse har varit med och utvecklat såväl namnet som utseendet på flaskan samt vilken druvsammansättning ska den ha.Vinet smakar gott när det är ordentligt kylt och inte minst till pizza. Perfekt sommar dryck!

pizza z krewetkami i curry

Pizza med räkor

Ingredienser:

4 pizzor

700 g vetemjöl

50 g färsk jäst

5 – 5½ dl  kallt vatten

2 tsk salt

1msk olivolja

600 g räkor skalade

4 schalottenlökar

400 g mozzarella, riven

tomatsås, här recept

2 msk hackad basilika

4 tsk torkad oregano

2 tsk currypulver

pizza med räkor

Lös jästen i det kalla vatten. Tillsätt mjöl, olivolja och salt och arbeta till en ganska mjuk deg som ändå släpper lätt från skålens väggar. Täck med folie och låt jäsa i 50 minuter. Dela degen i fyra bitar och kavla till avlånga bottnar. Pensla rikligt med tomatsås. Skiva tunt löken och fördela på degen. Lägg på räkor och strö mozzarella över. Bakar du pizza på pizzasten som jag kom ihåg att varma den i ugnen minst i en timme förre utbakning. Annars se till att ugnen är riktigt varm, 250ºC och baka pizza på en bakplåt beklädd med bakpapper i cirka 12 minuter. När pizza är färdigt gräddad tu ut den från ugnen och strö på curry, oregano och dela i bitar.

 

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

Leave A Comment