Pizzabröd bakat på levain

pizzabröd receptHej igen! Nu är jag tillbaka från semestern men nya krafter och spännande recept. Det blev flera timmar i köket och inte mindre av fotande. Passade på det fina vädret och utöver bloggande fick härliga promenader i skogen intill mitt hus på landet.

Pizzabröd bakat på levain kom jag på när jag bakade sist mitt nya levainbröd och fick överbliven surdeg – levain. Tänkte att jag kan använda den till att baka tunna pizzabröd. Färdiga pizzabröd kan frysas precis som vanligt bröd. Pizza bröd kan garneras precis som vanlig pizza och stoppas i ugnen. Medan brödet tinar osten och andra tillbehör smälter samman i ugnen. Här bakade jag pizzabröd med mozzarella som sedan fick färgglad garnityr av italienska smaker.

Pizzabröd bakat på levain

Ingredienser:

1,2 kg levain, här levain recept

2 tsk salt

250 g mozzarella, riven

örter att strö på

pizzabröd

Förberedd levain genom att följa anvisningar i länken ovan. Tillsätt salt på slutet av utarbetning och dela degen till 4 – 6 bitar. Forma dessa till runda bullar och kavla till mellanstora pizzabröd. Strö på mozzarella och örter. Låt pizzabröden jäsa i 25 minuter under köksduken på ett varmt ställe. Under tiden värm ugnen till 225ºC varmluft. Har du ugn utan varmluft öka temperaturen 10 grader till. Grädda pizzabröd i cirka 15 minuter.

 

Leave A Comment