Polska kopytka med pesto och kantareller

polska kopytka ala gnocchiJag lagar polska maträtter med jämna mellanrum. Polska kopytka som närmast kan man jämföra med italienska gnocchi gör jag ofta och varierar mycket vad gäller smaken eller tillbehör. Nyligen gjorde jag kopytka med pesto och kantareller. Jag använde grönkålspesto som jag blandade med varma kopytka. Man kan även göra kopytka tidigare och steka de innan servering.

Pesto och kantareller… behöver jag ens övertyga er hur gott är det!

Polska kopytka med pesto och kantareller

Ingredienser:

till 4 portioner

350 g kokt potatis, passerat

100 g vetemjöl

1 äggula

300 g kantareller

3vårlökar

1 msk färsk rosmarin

salt och svartpeppar att smaka av

2 msk olja

1 näve rukola

2 msk grönkålspesto

3 msk hyvlad parmesan

polska gnocchi kopytka

Blanda potatis med mjöl och äggula. Knåda ihop alla ingredienser bilda en kula och dela på fyra bitar. Rulla bitarna till tjocka strängar och skär u små bitar. Koka vatten med salt och släng i kopytka i några omgångar. Koka de tills de flyter på vattensyta cirka 3 minuter. Plocka kopytka med en hålig slev och lägg på tallriken. Låt svalna en stund och blanda med pesto.

Värm olja, dela kantareller om de är stora och stek de på högt värme. Tillsätt skivad vårlök, smaksätt med salt och svartpeppar och stek en minut till. Till sist blanda i rukola samt kopytka. Rör allt ihop och lägg på tallrikar. Servera varmt.

Leave A Comment