Pumpakaka med marsipan och pistage

pumpakaka bakaÄntligen fredag och början av min två veckors semester. Först väntar en resa till Polen och sedan besök i Stockholm. Kan knappt bärga mig. Känner verkligen att jag behöver semester! Det blir roligt några dagar på landet i vårt hus, tända brasa och mysa framför brasa med ett glas vin. Men, men först vill jag dela med er några recept till innan jag är borta. Så först ut recept till en pumpakaka med marsipan och pistage. Jag bara älskar pumpakaka!

Denna pumpakaka smaksatte jag med marsipan och pistage. Inte nog gjorde jag även en härlig chokladglasyr som jag penslade pumpakaka med. Man kan inte säga nej till en så saftig och god pumpakaka. Testa gärna baka med pumpa. Här på matmedmera hittar ni fler pumpakaka recept. Jag lovar även dagens recept är inte det sista som jag publicerar här. Pumpa är så gott att baka med!

recept pumpakaka
Pumpakaka med marsipan och pistage

Ingredienser:

till en bakform som rymmer 1,5 l

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpasta, kung markatta

1 ½ dl socker

3 ägg

1 ½ dl olja

250 g riven färsk pumpa

240 g mandelmassa

100 g skalade pistagenötter, grovt hackade

1 msk mörk rum

Chokladglasyr

100 g mörk choklad

1 msk vispgrädde

1 msk olja

2 msk hackade pistagenötter

pumpakaka receptBörja med att riva mandelmassa och blanda den sedan med pistagenötter och rum. Forma till en liten rektangel och sker i kuber. Låt torka i en timme. Sätt ugnen på 175ºC varmluftsugn. Vispa ägg med socker och vaniljpasta. Häll i olja och vispa en stund till. Tillsätt riven pumpa och rör om smeten. Sikta mjöl och bakpulver i smeten och blanda lätt. Tillsätt mandelkuber och rör om försiktigt med smeten. Smöra och bröa bakformen. Häll i smeten, släta till ytan och baka pumpakaka cirka 40 minuter. Ta ut från ugnen. Låt svalna i form i 10 minuter. Ta ut kakan på galler och låt svalna helt och hållet.

Smält chokladen tillsammmans med grädde och olja och pensla rikligt kakan med den. Strö på pistagenötter.

Leave A Comment