Pumpakaka med tosca

pumpakaka receptHej, hej! Vilken vacker höstdag har vi idag här i Göteborg. Perfekt för en promenad och faktiskt att besöka Liseberg. Men, men först vill jag dela med er ett fantastiskt recept på pumpakaka med tosca. Köpte nyligen lagom stor pumpa som heter Crown Prince. Söt pumpa måste jag säga och färgen på inkråmet är helt bedårande.

pumpa mjukkaka

Pumpakaka hör till höstens favorit mjukkaka och jag som matbloggare brukar alltid hitta på någonting nytt. Tänkte då baka pumpakaka med tosca. När jag bakar mjukkaka med pumpa brukar använda pumpapuré som jag oftast gör på rostad pumpa. I denna pumpakaka bytte till råriven pumpa och vet ni vad, det var lika roligt att baka denna höstensdrottning… Så kallar jag denna underbara kaka!

Pumpa med tosca

Ingredienser:

rektangulär bakform 18 cm x 25 cm

4 dl vetemjöl

1 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

200 g ananas, hos mig på burk, tärnad

2 ägg

1 krm salt

5 dl  råriven pumpa, 250 g

1 ½ dl matolja

Tosca

100 g olika nötter, hos mig, mandel ,hasselnötter, valnötter

50 g kokoschips

1 dl ljust muscovado

1 msk vetemjöl

2 msk vispgrädde

100 g smör, saltat

pumpakaka mjukkakaSätt ugnen på 175ºC varmluftsugn , utan varmluft 10-15 grader mer beroende på ugnen. Förberedd två skålar. I den ena blanda i torra ingredienser alltså mjöl, bakpulver, socker, salt och vaniljpulver. I den andra rör ihop äggen, riven pumpa, ananas och oljan. Sedan tillsätt de våta ingredienser till torra och med hjälp av slickepotten rör tills alla ingredienser är  blandade. Klä bakformen med bakpapper och häll i smeten.

Tillredd tosca. I en liten kastrull tillsätt smör. Låt smälta och tillsätt sedan muscovado blandat med mjöl. Rör hela tiden med hjälp av spiralvisp. När såsen är homogen tillsätt nötter och kokoschip och blanda väl. Fördela tosca över smeten och grädda kaka i uppvärmd ugn, cirka 40 minuter. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.

pumpa receptTesta gärna mina andra recept som mjuk pumpakaka med chokladkräm, pumpakaka med apelsin eller saftig pumpakaka med russin och nötcrunch.

 

Leave A Comment