Pumpaplättar med sylt

Dessa pumpaplättar med sylt är fantastiska att frestas med på morgonen eller som lätt mellanmål. Enkelt och gott! Nu har jag ganska mycket pumpapuré. Jag gjorde en stor sats och frös i portioner, lagom till plättar eller pumpakaka.

pumpaplättar

Ja, plättar är goda och jag gör de väldigt ofta. Mina barn gillar de flesta plättar jag gör dock har de sina favoriter som plättar med jordgubbar eller potatisplättar . I fjol gjorde jag dessa kryddiga plättar  med pumpa och ärtor. Att äta enligt årstider är smart, ekonomisk och väldigt gott. Dessa pumpaplättar är definitivt en höstlig variant som jag bjuder på om och om igen.

 

Recept till pumpaplättar med sylt

Ingredienser:

till 20 pumpaplättar

 • 3 dl pumpapuré
 • 1 dl yoghurt
 • 3 ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • en nypa salt
 • olja att steka
 • sylt eller florsocker till servering

Utförande:

 • Blanda först pumpapuré, yoghurt och ägg. Sikta mjöl och bikarbonat, salta och rör till lätt.
 • Stek små runda plättar på medelstor värme.
 • Servera med sylt eller florsocker, eller både och!

pumpaplättar recept

Comments
2 Responses to “Pumpaplättar med sylt”
 1. Vad gott med puma i plättar! Det är något jag tänkt göra, men ännu inte tagit mig för. Till halloween så ;)

Leave A Comment