Pytt i panna med kyckling och svartkål

pytt i panna med kyckling och svartkålIdag bjuder jag på en  julig pytt i panna med kyckling och svartkål. Jag är så glad att jag upptäckte svartkål för att den är så god och mild i smaken jämför med vanliga kål. Svartkål passar så bra i olika sallader och även här i pytt i panna. Enkelt maträtt som är lämpar sig så bra i de stressiga dagar innan jul.

Till maträtten kan du använda matrester såsom grillad kyckling eller potatis. På sistone är det svårt att hitta några matrester hos oss  överhuvudtaget så för min del blev det en pytt i panna tillagat helt från början. Här nedan är receptet:

 

Pytt i panna med kyckling och svartkål

Ingredienser:

till 4-5 portioner

600 g potatis, skalade och tärnade

2 kycklingsbröst, tärnade och marinerade

1 lök

3 vitlöksklyftor

3msk olivolja

2 msk färsk timjan

200 g svartkål

salt och svartpeppar att smaka av

Tillbehör

4-5 ägg

1 msk gräslök

skivade inlagda rödbetor

pytt i panna recept

Börja med att marinera kyckling i dina favoritkryddor. Jag använde paprika, peppar, lite citronskal, olivolja och salt. Skala och tärna lök och vitlök. Fräs i olja i en minut. Tillsätt potatis och fräs tills potatis känns mjukt. I en separat stekpanna fräs tärnad och marinerad kycklingi cirka 3 minuter beroende på hur stora bitar är. Skaka på stekpanna så att kycklingen steks jämt. Ta bort de hårda delar från svartkål och blanchera kålen i lätt saltat vatten i 5 minuter. Sila av vatten och tillsätt svartkålen i potatispytt tillsammans med kycklingen. Smaksätt pytt med timjan, svatpeppar och salt. Servera pytt med stekt ägg och rödbetor.

 

Leave A Comment