Quinoa med sötpotatis och blomkål

quinoasalladQuinoa förekommer ofta i mina recept. Jag brukar göra quinoasallad med grönkål, blomkål, rödbetor, svampar, nötter och feta. Quinoa passar ihop med de flesta grönsaker.  Quinoasallad är gott, glutenfri och man kan tillreda det snabbt och enkelt. Du behöver skölja quinoa i kallt vatten så att beska som finns i skalet löser upp sig. Så behandlat quiona när kokt är mycket mildare i smaken.

Quinoa finns i tre olika sorters som vitt, svart och rött. Det går bra att blanda de. Färgglad quinoasallad är fröjd för ögonen. Här nedan finner du ett nytt recept till quinoasallad som bland annat innehåller sötpotatis och blomkål. Quinoasallad är perfekt lunchsallad som du kan lätt varma i mikro. Även ljum quinoasallad smakar gott, perfekt för piknick.

Quinoasallad

Ingredienser:

2 portioner

1 stor sötpotatis

100 g svart quinoa, torrvikt

1liten blomkål

5 blad av grönkål

1 stort äpple

en handfull physalis

en nypa kanel, cayennepeppar, koriander, spiskummin

Dressing

3 msk hackad persilja

1 vitlöksklyfta, pressad

saft utav en citron

3 msk olivolja

salt och svartpeppar efter smak

quinoasallad recept

Skär sötpotatis i ganska små bitar och blanda med kryddor och olivolja. R, blanchera i lätt saltat vatten i 3 minuter. Därefter skölj med kallt vatten. Koka quinoa i lätt saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Skär äpplet i tärningar och physalis till halvor.  Blanda alla grönsaker och frukt med quinoa. Häll ingredienserna till dressingen i en burk. Sätt på locket och skaka. Blanda dressingen i salladen.

Här nedan är några förslag till vad kan man åstadkomma med quinoa

bönburgare med quinoa

Bönburgare med quinoa

quinoa med kyckling

Quinoa stir fry 

Bröd med quinoa

Bröd med quinoa

quinoa till frukost

Quinoagröt

Leave A Comment