Råbiff biff tatar

råbiff biff tatarörtskola i Göteborg åt jag denna delicious råbiff med smak av rosmarin och fänkål. Märkligt kombination? Nej, ingenting längre förvånar mig. Man kan blanda så skilda ifrån smaker men ändå få en perfekt kryddad maträtt. Detta recept är skapat av Paul Svensson och jag måste säga att det är lätt att återskapa recept. Så, jag gjorde mitt försök och blev mycket nöjd. Små crostini med råbiff på serverade jag på nyårsaftonbuffé. Små, perfekt plockmat!

 

Råbiff biff tatar

Ingredienser:

till 20 portioner

150 g oxfilé

1 kvist rosmarin

½ tsk fänkålsfrö

salt och svartpeppar

1 msk olja

2 schalottenlökar

1 msk kapris

Utförande:

Krydda oxfilé med salt, peppar och fänkålsfrö. Värm olja med rosmarinkvist och bryn hastigt oxfilé på båda sidor. Lägg i aluminiumfolie och låt kallna. Hacka kötet eller kör det genom köttkvarn med stora hål. Hacka smått scchalottenlökar och kapris och blanda med köttet. Smaksätt med salt och peppar. Lägg tatar på små crostini och garnera med basilika.

Leave A Comment