Recept pizza caprese

pizza caprese receptHärligt somrigt recept till  pizza caprese eller pizza med tomater, örter och mozzarella. Pizza är perfekt sommarmat hos oss. Jag passar på när tomaterna är som godaste på sommaren. Så gott även att slippa kött ett tag och bjuda familjen på vegetarisk pizza.

Till pizza använde jag en mängd med färska örter. Kan inte tänka mig balkong utan örter. Det doftar så gott speciellt nu när de fick den sol de behöver. Även lavendel börjar sakta med säkert blomstra och avger doft varenda gång man rör de. Älskar sommar! Det firar vi med caprese pizza!

Recept pizza caprese

Ingredienser:

3 pizzor

Pizzabotten

½ kg vetemjöl

3 ½ – 4 dl vatten

15 g färsk jäst

1 msk olivolja

1 msk timjan, hackad

2 tsk salt

Pizzafyllning

350 cocktailtomater, olika färger

300 g mozzarella

flingsalt

svartpeppar, grovt och nymalet

1 msk strimlad basilikablad

1 msk persilja, hackad

1 msk oregano, hackad

1 dl pizzasåshär recept

tomatpizza

Lös jästen i ljumt vatten. Tillsätt olja och mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt salt och timjan så småningom. Om det behövs mer vatten eller mjöl häll lite extra. Degen ska vara elastisk och mycket mjuk men ändå släppa lätt. Låt degen jäsa  40 minuter. Dela sedan den i 3 bitar och kavla till tre runda pizzabottnar. Pensla med pizzasås. Fördela halverade tomater på pizzabottnar. Strö på oregano och persilja. Baka pizzor i ugnen ett i taget i 225ºC varmluftugn och 235ºC utan varmluft, i cirka 15 minuter. Ta ut från ugnen och lägg på skivad mozzarella och strö på strimlad basilika, flingsalt och svartpeppar. Klart!

Jag älskar mozzarella när den börjar precis smälta och blir härligt mjuk, därför bakar jag inte min pizza caprese med mozzarella på men istället lägger den på varm pizza.

Leave A Comment