Rekoboxen ekologisk och reko

rekoboxenHäromdagen hämtade jag min nästa rekoboxen, ekologisk och reko som vanligt. Rekoboxen är bra sätt att få veta om ekologiska nyheter. Har ni hört om ekologiskt bakpulver tidigare? Inte jag, trodde inte alls att det finns ekologiskt bakpulver överhuvudtaget!

Många företag börjar med att sälja ekologiska produkter och tack för det. Kungsörnen lanserade nyligen ekologisk fusilli. Jag och min familj tycker mycket om pasta. En god ekologisk pasta är alltid högt uppskattat. Här nedan gjorde jag härlig krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och spenat. Tack vare rekoboxen valde just ekologisk fusilli.

pasta kyckling recept
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och spenat

Ingredienser:

2 kycklingfiléer, stora

3 stora vitlöksklyftor

15 soltorkade tomater i olja, strimlade

100 g baby spenat

¼ tsk cayennepeppar

¼ tsk svartpeppar

en nypa kanel

1 tsk oregano

2 dl ekologisk lantbuljong

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk eller 1 dl vispgrädde till

200 g riven mozzarella

salt att smaka av

1 msk smör

300 g ekologisk fusilli

Koka pasta al dente  i lätt saltat vatten. Sila av. Strimla kycklingfiléer och blanda med cayennepeppar, salt och och lite oregano. Stek i smör, skaka på stekpanna så att kycklingen blir jämnt stekt. Stek i 3 minuter. Lägg kycklingen på tallriken. I samma stekpanna (tvätta inte) tillsätt strimlade tomater och vitlök. Fräs i 2 minuter. Häll på sedan grädde, mjölk och buljong. Lägg i riven mozzarella. Öka temperaturen och rör om såsen så att mozzarella smälter någorlunda. Tillsätt kyckling, smaksätt med kryddor och oregano. Koka upp och tillsätt fusilli samt spenat. Koka upp pasta en gång och sedan servera.

rekoboxVad mer kan man hitta i månadens rekobox kan ni få veta genom att klicka på rekoboxen.se men jag vill nämna rålakrisdpulver. Måste erkänna att jag är inte så förtjust i lakrits men jag gärna testar och provar på nya saker. Definitivt vill använda rålakrisdpulver som smaksättning i mina bakverk någon gång. Khoisans ekologiska lakritspulver består till 100% av ekologiskt odlad lakritsrot – utan aromer eller andra tillsatser. Bra att veta.

Leave A Comment